Ziua Logo
  Nr. 4332 de marti, 9 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Moarte si mister la Odeon
-- Inainte de deschiderea oficiala a stagiunii, care va avea loc la sfarsitul lunii, Teatrul Odeon prezinta un spectacol de teatru din Serbia ("Mica trilogie a mortii" - foto sus) si altul de dans ("NN" - foto dreapta), din Polonia.
Trilogia - compusa din piese separate, care se intretes - este o analiza profunda, diversa si chiar comica a intalnirii omului cu propriul sfarsit. Nebojsa Bradic a gasit o formula regizorala care, in...   (100 afisari)
Premiere si festivaluri la Opera
"Aida" lui Verdi va deschide, pe 3 octombrie, noua stagiune la Opera Nationala din Bucuresti (ONB). Spectacolul va fi urmat de trei dintre cele mai noi montari din repertoriul ONB, a caror premiera a avut loc in a doua parte a stagiunii trecute - baletul "Lacul lebedelor" de Ceaikovski si operele "Macbeth"...   (74 afisari)
Unii barbati urasc femeile
-- Stieg Larsson a murit in 2004, la 50 de ani, in urma unui atac de cord. Jurnalist recunoscut, printre altele, pentru initierea campaniei "Stop rasismului", tocmai depusese la o editura o trilogie, de aproape 2000 de pagini, numita "Millenium" (si facuse un testament in favoarea unei aripi a Partidului Socialist - fost Comunist - suedez). Trei thrillere politiste care, publicate dupa disparitia autorului, s-au dovedit cel mai mare succes de piata al literaturii scandinave actuale.
Editura Trei a publicat acum primul volum al seriei, cu titlul "Barbati care urasc femeile" (in original, "Fata cu tatuajul-dragon"), in care ziaristul Mikael Blomkvist, redactor-sef al revistei independente...   (340 afisari)      1 comentariu
   (23 afisari)
O crima impotriva gandirii
-- Legendele "olimpului" nostru literar spun ca Blaga ar fi fost propus nominalizarilor la Premiul Nobel, iar cineva din tara ar fi construit argumente impotriva acestei nominalizari.
Eliade ar fi fost propus si el acelorasi nominalizari, dar cineva din lumea culturala romaneasca ar fi sabotat propunerea.
Eliade InsuSi ar fi sabotat posibilitatea ca un alt autor roman sa ajunga premiant...   (510 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Martea orelor bune
Cu deviza "Marti - trei ceasuri bune", sub egida Muzeului National al Literaturii Romane si a ArCuB, se redeschide azi, de la ora 20.30, la ArtJazzClub, stagiunea de toamna a "Cinematecii literaturii". Pelicula proiectata va fi "Cenusa si diamant", capodopera de tinerete a lui Andrej Waida, dupa romanul omonin al lui Jerzy Kawalerowicz, cu inubliabilul Zbignew Cybulski in rol principal. Prezinta, ca de obicei, Ioan Grosan. Intrarea libera. (D.C.)
Culorile frumusetii
Vitalie...   (55 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Savantii care se joaca de-a Big Bang amenintati cu moartea (3211 afisari)
 Bordel nou, curve batrane (3130 afisari)
 Kievul linseaza mediatic Romania (2309 afisari)
 Ucraina: Urmatoarea criza? (1656 afisari)
 Orice politist poate da amenzi de circulatie (1625 afisari)
 Doua dintre damele de companie aduse de Prunea fotbalistilor sunt actrite de filme porno (3749 afisari)
 Se amana sfarsitul lumii? Experimentul final Big Bang, programat pe 21 octombrie (3497 afisari)
 Disperata ca nici un barbat nu o vrea, Kylie Minogue alege solutia de criza: lesbianismul (2753 afisari)
 O femeie din Pascani a raspuns cu pistolul unei invitatii la sex! (2313 afisari)
 Incredibil: la doar sase ani a injunghiat o tanara in plina strada (2187 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02043 sec.