Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
»  
Miracolul vitaminelor
-- De mici copii tot auzim de minunile pe care le pot face vitaminele. Ele se gasesc intr-o proportie mai mare sau mai mica in alimente. Toata lumea a auzit ca mai mult decat lactatele si carnea, legumele si fructele repre­zinta alimentele indispen­sabile vietii. Cu toate aces­tea, in genere, omul prefera un steik bine facut la gratar unui pumn de cirese sau unei salate de cruditati. E bine insa sa stim distributia vita­minelor in diferitele alimente pe care le consumam zilnic. Exista in acest sens tabele care arata cam asa:
VITAMINA A este considerata "vitamina frumusetii", fiind protectoare a pielii, mucoaselor, a ochilor. Se gaseste in cantitati mari in morcovi, rosii, caise, spanac, salata, dar si in lapte, branza, ficat,...   (685 afisari)      2 comentarii
Azi ne raspunde prof. univ. dr. Irinel Popescu
Peste 150 de transplanturi hepatice
Personalitate de varf a medicinei romanesti si mondiale, prof. univ. dr. Irinel Popescu s-a perfectionat la Berlin, Paris, Pittsburgh si New York, si a devenit cunoscut dupa ce a realizat primul transplant de ficat in Romania, in anul 2000. In anii urmatori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice...   (270 afisari)
  2008-08-13 12:47 
Ministrul Sanatatii l-a demis pe directorul Institutului Ana Aslan
Directorul Institutului Ana Aslan, Viorel Ochina, a fost demis din functie printr-un ordin al Ministrului Sanatatii. Eugen Nicolaescu asteapta explicatii din partea fostului director in legatura cu neregulile pe care reprezentantii ministerului, dar si cei ai Guvernului le-au gasit la Institutul Ana Aslan.
In urma controalelor, s-a constatat ca Institutul Ana Aslan facea plati pentru care sumele nu erau prevazute in buget. De...   (269 afisari)
     1 comentariu
  2008-08-13 16:04 
Un nou tratament impotriva cancerului la san
Un medicament ieftin, folosit pentru tratarea unei boli degenerative a oaselor, ajută la stoparea imediată a cancerului la san, dacă este combinat cu un medicament pentru chimioterapie, a anunțat miercuri, presa britanică. Acidul zoledronic, folosit pentru tratarea așa-numitei boli a oaselor fragile (osteoporoză imperfectă), a fost combinat cu doxorubicinul, utilizat in chimioterapie, iar rezultatul a dus la stoparea imediată a creșterii tumorilor canceroase....   (626 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.37519 sec.