Ziua Logo
  Nr. 4309 de miercuri, 13 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sanatate
»  
Miracolul vitaminelor
-- De mici copii tot auzim de minunile pe care le pot face vitaminele. Ele se gasesc intr-o proportie mai mare sau mai mica in alimente. Toata lumea a auzit ca mai mult decat lactatele si carnea, legumele si fructele reprezinta alimentele indispensabile vietii. Cu toate acestea, in genere, omul prefera un steik bine facut la gratar unui pumn de cirese sau unei salate de cruditati. E bine insa sa stim distributia vitaminelor in diferitele alimente pe care le consumam zilnic. Exista in acest sens tabele care arata cam asa:
VITAMINA A este considerata "vitamina frumusetii", fiind protectoare a pielii, mucoaselor, a ochilor. Se gaseste in cantitati mari in morcovi, rosii, caise, spanac, salata, dar si in lapte, branza, ficat,...   (685 afisari)      2 comentarii
Azi ne raspunde prof. univ. dr. Irinel Popescu
Peste 150 de transplanturi hepatice
Personalitate de varf a medicinei romanesti si mondiale, prof. univ. dr. Irinel Popescu s-a perfectionat la Berlin, Paris, Pittsburgh si New York, si a devenit cunoscut dupa ce a realizat primul transplant de ficat in Romania, in anul 2000. In anii urmatori a realizat peste 150 de transplanturi hepatice...   (270 afisari)
  2008-08-13 12:47 
Ministrul Sanatatii l-a demis pe directorul Institutului Ana Aslan
Directorul Institutului Ana Aslan, Viorel Ochina, a fost demis din functie printr-un ordin al Ministrului Sanatatii. Eugen Nicolaescu asteapta explicatii din partea fostului director in legatura cu neregulile pe care reprezentantii ministerului, dar si cei ai Guvernului le-au gasit la Institutul Ana Aslan.
In urma controalelor, s-a constatat ca Institutul Ana Aslan facea plati pentru care sumele nu erau prevazute in buget. De...   (269 afisari)
     1 comentariu
  2008-08-13 16:04 
Un nou tratament impotriva cancerului la san
Un medicament ieftin, folosit pentru tratarea unei boli degenerative a oaselor, ajut la stoparea imediat a cancerului la san, dac este combinat cu un medicament pentru chimioterapie, a anunat miercuri, presa britanic. Acidul zoledronic, folosit pentru tratarea aa-numitei boli a oaselor fragile (osteoporoz imperfect), a fost combinat cu doxorubicinul, utilizat in chimioterapie, iar rezultatul a dus la stoparea imediat a creterii tumorilor canceroase....   (626 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Atentatul necunoscut la Ceausescu (8354 afisari)
 Cine l-a otravit pe Nae Ionescu (3201 afisari)
 Basescu pierde sau castiga? (2418 afisari)
 Rusia a intrecut masura (1366 afisari)
 Inca o lacuna. La BOR si ICR (1364 afisari)
 Ucraina ar putea deveni urmatoarea tinta a Rusiei (2362 afisari)
 Saakașvili a căzut intr-o capcană brutală și a pierdut, spun voci din anturajul lui Sarkozy (2281 afisari)
 Medvedev i-a facut ticalosi pe militarii georgieni (2099 afisari)
 Finalista de la Roland Garros isi lasa echipamentul pe zgura pentru un pictorial FHM - FOTO (1773 afisari)
 Premiera la Hollywood: "Mirrors", un horror terifiant filmat in Romania, dupa vizionarea caruia veti privi altfel in oglinda (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.