Ziua Logo
  Nr. 4267 de miercuri, 25 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
  2008-06-25 19:28 
Romania, invitata la Oscar 2009
Centrul National al Cinematografiei (CNC) va desemna un film pentru a reprezenta Romania la editia din 2009 a premiilor Oscar dupa ce Academia Americana de Film a trimis o invitatie in acest sens. La aceasta selectie vor participa filmele care au rulat intre 1 octombrie 2007 si 30 septembrie 2008.
Potrivit lui Eugen Serbanescu, director al CNC, pana la inceputul saptamanii viitoare se va alcatui un juriu ce va desemna un castigator, dintre "Restul e tacere" de...   (546 afisari)
     1 comentariu
Ielele in Casa Melik
-- Ceaiuri aromate, muzica si coronite din flori, in Noaptea de Sanziene la Muzeul Pallady din Bucuresti
Pe strada Spatarului, la cateva minute de Biserica Armeneasca, am redescoperit in Noaptea de Sanziene cea mai veche casa din Bucuresti. Cladirea care adaposteste astazi Muzeul Theodor Pallady, unul dintre...   (340 afisari)      1 comentariu
O luna maghiara la Cotroceni
Lucrari de arta contemporana maghiara vor fi expuse, incepand de azi si pana pe 25 iulie, la Muzeul National Cotroceni in cadrul unei expozitii inscrisa in ciclul de evenimente dedicate Anului European al Dialogului Intercultural.
Expozitia va cuprinde operele unor artisti foarte importanti, laureati...   (187 afisari)
Samanta de scandal
Tinerii eseisti actuali
Sorin Lavric, cea mai clara voce tanara a jurnalismului cultural de azi, dupa opinia mea, scrie despre tinerii eseisti actuali, colegi de generatie, vrand-nevrand, caci la noi varstele dau unitatea unor "programe" (in absenta programelor insesi). Zice despre ei ca dau dovada de o anume degringolada ideologica...   (196 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Limba noastra literara (II)
Academia franceza, destul de veche, a contribuit mult la fixarea si statornicirea limbii literare. Isi permite cineva in Franta sa aiba o opinie proprie asupra formei unui cuvant sau unei forme gramaticale? Nu. La noi avem numeroase particularitati provinciale, care nu impiedica usoara intelegere, si...   (139 afisari)
Stiri pe scurt
Demitizarea visului
Odata cu lansarea romanului "Visatoarele" de Alexandra Ares, la Polirom debuteaza si o noua colectie - "Romance". De la orele 18.00, in aceasta dupa-amiaza, la Libraria Carturesti din Bucuresti, vor vorbi despre acest volum: autoarea, fosta angajata a ONU, actritele Ilinca Goia si Mihaela Sirbu, scriitorul Ioan Mihai Cochinescu, criticii Lucia Verona si Alexandru Matei. "Visatoarele" (traducerea Larisa Copaceanu) prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza...   (51 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nationalizarea a invins (3217 afisari)
 Impuscaturi la plecarea lui Sarkozy (1926 afisari)
 Muschii lui Basescu (1581 afisari)
 L-am dat afara! (1203 afisari)
 Lech Walesa agentul "Bolek" (1201 afisari)
 Cei mai frumosi copii din lume, un roman si o rusoaica (6466 afisari)
 Cristiano Ronaldo "incins" de iubita, pe o plaja din Italia (2595 afisari)
 Sase romani arestati in Germania dupa ce au jefuit din mers un TIR care circula cu 100 km pe ora (2361 afisari)
 Iranul va fi ''nimicit'' daca indrazneste sa atace Israelul (1851 afisari)
 Colin Farell a slabit ingrozitor (1839 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01199 sec.