Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Pacea de la supermarket
-- Producatorii si marile magazine au cazut de acord asupra unui Ghid de Bune Practici, care sa aplaneze conflictul dintre cele doua tabere * Mai trebuie trecut testul pretului de achizitie, dar aici se cere si interventia Guvernului
Producatorii si retailerii au ajuns la un acord asupra majoritatii prevederilor Ghidului de Bune Practici, cum ar fi cele legate de taxe, care nu vor mai fi obligatorii. Totusi, cel mai important punct...   (358 afisari)
Bancile, cu ochii-n patru la clienti
-- Banca Nationala a Romaniei (BNR) a elaborat un nou proiect de regulament privind cunoasterea clientelei, care include prevederi internationale legate de prevenirea spalarii banilor si finantarea terorismului, bancile urmand sa isi ajusteze in mod corespunzator normelor interne.
"Institutiile trebuie sa adopte norme interne de cunoastere a clientelei care sa previna folosirea institutiei pentru desfasurarea unor activitati ce au ca scop spalarea banilor sau finantarea actelor...   (279 afisari)
Hei-rup sindical pentru SNIF
-- Sindicalistii din Imbunatatiri Funciare au renuntat, dupa doua zile, la greva foamei, in urma semnarii unui alt protocol cu Ministerul Agriculturii, a declarat presedintele Uniunii Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare (USIF), Viorica Blebea, informeaza Mediafax.
In ceea ce priveste privatizarea SNIF, au fost stabilite mai multe etape, ultima prevazuta in protocol fiind 21 august, data la care ar trebui sa inceapa negocierea cu fiecare ofertant, a mai spus Blebea....   (113 afisari)
Stiri pe scurt
Restrictii de circulatie
Incepand de miercuri, 18 iunie, cand vor incepe lucrarile la pasajului subteran de la intersectia Sos. Bucuresti-Ploiesti (DN1) - Bd. Aerogarii - Bd. Ion Ionescu de la Brad, circulatia auto va fi restrictionata timp de sase luni, pe tronsonul Str. Dobrogeanu Gherea si Bd. Aerogarii. Traficul rutier se va desfasura numai pe doua benzi, atat pe sensul de intrare cat si pe cel de iesire din Capitala. Totodata, pe Bd. Aerogarii, la intersectia cu Sos. Bucuresti-Ploiesti,...   (144 afisari)
  2008-06-16 11:09 
Drepturile pasagerilor liniilor aeriene
Nu putini sunt cei care intampina probleme in aeroporturile din Europa. Insa mai multi sunt cei care nu stiu ca rezolvarea acestor probleme este reglementata printr-o directiva a Comisiei Europene. Directiva europeana (regulamentul CE nr 261/2004) a introdus noi drepturi pentru pasageri si noi obligatii pentru companiile aeriene care, in caz de ''overbooking'', de anulare a zborului si de intarziere de cel putin doua ore, trebuie sa furnizeze direct pasagerului...   (927 afisari)      1 comentariu
Negocierile dintre retaileri si producatori, in faza finala
  2008-06-16 14:39 
Eliminarea unor taxe din supermarketuri ieftineste produsele
-- Sorin Minea: Guvernul nu ar fi aratat interes in rezolvarea controversei
Ghidul de bune practici dintre retaileri si producatori ar putea scoate cateva taxe din supermarketuri, intrucat va elimina obligativitatea platii taxelor de deschidere de magazin, de renovare si de plasare pe raft. Asadar, in cazul in care ghidul, aflat aproape de finalul negocierilor, va fi respectat,...   (392 afisari)      1 comentariu
  2008-06-16 15:53 
Europenii mor pe capete la locul de munca
O persoana din Uniunea Europeana (UE) moare la fiecare trei minute, iar jumatate dintre decese sunt cauzate de boli profesionale sau accidente la locul de munca, arata datele Eurostat date publicitatii luni. Datele au fost calculate pe baza numarului deceselor anuale cauzate de accidente de munca (5.720) si numarul lucratorilor care mor in fiecare an in UE din cauza unor boli profesionale (159.500).
Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca...   (708 afisari)
     1 comentariu
  2008-06-16 17:04 
Vize online pentru romanii care vor sa calatoreasca in Australia
Vesti bune pentru romanii care vor sa calatoreasca in Australia. Incepand de luni, vizele pot fi obtinute prin simpla completare a unui formular online care nu dureaza mai mult de cateva minute, fara a fi necesara prezentarea unor documente aditionale. Guvernul australian a permis astfel accesul romanilor la sistemul electronic de acordare a vizelor "e-676 autogrant facility". Ministerul Afacerilor Externe (MAE) saluta acest demers...   (657 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01382 sec.