Ziua Logo
  Nr. 4259 de luni, 16 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Opinii
»  
Trecatoarele majoritati
-- Alegerile locale din 2008 au fost cele mai democratice din istoria noastra postcomunista. Nu au existat niciodata alegeri mai echilibrate. In ciuda resentimentelor reciproce, a dezgustului unora fata de politica si a cresterii influentei numeroaselor grupuri de interese, nimeni nu mai detine majoritatea. Democratia este regimul politic al majoritatilor trecatoare. La noi, electoratul a hotarat sa confere puteri relativ apropiate celor trei forte importante - PSD, PD-L, PNL. Restul formatiunilor politice au o influenta locala, regionala sau punctuala.
Nu IntAmplAtor, cele trei forte politice sunt legate si de cele trei grupuri importante din Parlamentul European - popularii, socialistii, liberalii. Dupa ce vechile conflicte intre fesenistii lui Iliescu...   (655 afisari)      3 comentarii
Lista vrajbei noastre
-- Cand am aflat din "Cotidianul", saptamana trecuta ca administratia prezidentiala, in afara de obisnuita revista a presei, intocmeste zilnic un punctaj, - dupa numar de semne tipografice! -, al editorialistilor aflati pe o anume lista de jurnalisti critici la adresa presedintelui, am avut, de fapt, trista confirmare a unei informatii mai vechi. Aceasta adeverea existenta, de mai multa vreme, a unei asemenea liste, cu cei mai critici jurnalisti la adresa sefului statului.
Dar cum nici o listA nu se face doar aSa, de florile marului, scopul final al acestei alaturari de nume incomode este - ni s-a spus -, acela de a cauta, in urmatorul an, ca prin metode "specifice", (ascultarea...   (601 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Adelin Petrisor si-a dat demisia de la Antene (4877 afisari)
 Mostenirea Videanu (2733 afisari)
 Cheia celei de-a doua suspendari (2167 afisari)
 Analfabetii au hotarat la Sintesti (1748 afisari)
 Primul pentru Bucuresti (1698 afisari)
 Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012 (2187 afisari)
 Un lider nazist, cautat pentru crime de razboi, se plimba linistit la EURO 2008, la brat cu nevasta (2166 afisari)
 Grecia, un nou cal troian rusesc in UE (2144 afisari)
 Un stomatolog italian cerea servicii sexuale in schimbul celor medicale  (1962 afisari)
 Comisia Europeana vrea sa platim si apelurile primite (1701 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01784 sec.