Ziua Logo
  Nr. 4256 de joi, 12 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Mircea Albulescu, deschizator de drum pentru o noua colectie
Poezie si teatru la pachet
Lansat marti, la Libraria "Mihai Eminescu" din Bucuresti, volumul "Poezie de teatru. Pusa Roth in dialog cu Mircea Albulescu" este primul din noua colectie a editurii iesene Ars Longa, "Summa cum laudae". In afara celor doi protagonisti ai cartii, la lansare au mai fost prezenti coordonatorul colectiei,...   (114 afisari)
Amandoi, ca o singura fiinta
"Eram in masina, si el a ales momentul de a-mi cere mana intr-un mod original. Era la volan, asa ca ne-am adresat cuvintele care ne promiteau unul altuia fara sa ne privim in fata, doar drumul serpuitor din fata noastra. Am reflectat indelung, pentru ca raspunsul nu era usor. Am spus <<da>>. Imaginea...   (476 afisari)
Festivalul "Pittis"
Azi se incheie (ora 19.00), la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, prima editie a Festivalului de Arte pentru Liceeni "Florian Pittis", organizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Trupa de teatru A$.
Festivalul este dedicat trupelor de liceeni care iubesc teatrul si muzica...   (118 afisari)
Literatura ca test
"Ultimele zile din viata literaturii" este volumul lui Alexandru Matei pe care editura Cartea Romaneasca il lanseaza azi, la pranz, la sediul Institutului Francez din Capitala, in prezenta lui Sorin Antohi, a lui Paul Cernat si a lui Alex. Leo Serban.
Aparuta in colectia "Noua critica&Istorie literara",...   (86 afisari)
Samanta de scandal
Fundamentalismele exilului romanesc
Nu avem IncA o istorie scrisa a Romaniei in secolul al XX-lea, dar avem un sumar nescris, viu, al acestei istorii in exilul romanesc. Patru fundamentalisme politice isi disputa harta politica a Romaniei, intr-o batalie inca neincheiata pentru monopolizarea interesului national: legionarismul, antonescianismul,...   (351 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Critica si panorama
Astazi, la filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din Romania, va avea loc, incepand cu ora 12.30, o dezbatere pornind de la volumul lui Marin Mincu "O panorama critica a poeziei romanesti din secolul al XX-lea". Vor fi prezenti Stefan Borbely, Constantin Cublesan, Ion Pop, Mircea Muthu, Petru Poanta, Irina Petras, Adrian Popescu, Ion Muresan, Luigi Muresan si altii. Autorul va acorda autografe, iar volumul poate fi achizitionat la un pret promotional. (M.A.)
False...   (71 afisari)
  2008-06-12 17:34 
CRONICA DE FILM: Fantomele lui Goya (Goya's Ghosts)
-- Distributie: Natalie Portman, Javier Bardem, Stellan Skarsgard. Imagine: Javier Aguirresarobe. Montaj: Adam Boome. Regia: Milos Forman
In cea mai recenta creatie a sa, Milos Forman aduce pe ecran povestea pictorului Francisco Goya. "Goya's ghost" nu este un film biografic, intamplarile din aceasta pelicula sunt pura fictiune. Scenaristii s-au folosit de cateva detalii din viata pictorului si, pastrand adevarul istoric, au creat o drama despre...   (456 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Regele l-a evitat pe Iliescu (4101 afisari)
 Rufele ambasadoarei Pastarnac (3158 afisari)
 Planul de curatare a Pietei Universitatii (2358 afisari)
 Dihonie in PNL (2287 afisari)
 Marele blat politic (1854 afisari)
 Se destrama Ucraina: Harkovul se declara liber de NATO iar Sevastopolul doreste neutralitatea  (3890 afisari)
 Fotografii spion cu Dacia XL (2970 afisari)
 Euro sexy 2008, partide pentru care orice barbat ar renunta la fotbal (2890 afisari)
 Inima unui francez, declarat mort, a inceput sa bata in timp ce medicii se pregateau sa-i preleveze organele (2790 afisari)
 Mark Anthony, la brat cu Jennifer Lopez, dar cu ochii dupa o rusoaica blonda (2283 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02832 sec.