Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Criza internationala ajuta Romania
-- Consumul a fost baza cresterii economice * Supraincalzirea economiei ar puteadetermina BNR sa majoreze rata dobanzii de politica monetara la 10%
Criza financiara internationala nu a avut un impact negativ, pana in prezent, in Romania, care ar putea chiar beneficia de acesta prin diminuarea expansiunii creditului, a declarat, ieri, guvernatorul...   (340 afisari)      1 comentariu
Despagubiri pentru neasigurati
-- Fondul pentru Protectia Victimelor Strazii (FPVS), care acorda despagubiri persoanelor accidentate de autovehicule fara asigurare RCA a acordat despagubiri totale de 506.000 de lei din 2007 pana in prezent, pentru 150 de dosare solutionate, a declarat presedintele Consiliului Director al Fondului, Ovidiu Ciobanu.
"Pana in prezent am acordat despagubiri in valoare de 506.000 de lei, pentru 150 de persoane, cu o valoare medie de despagubire de 1400 de euro de persoana", a spus Ciobanu. De la infiintare, Fondul a...   (165 afisari)
Stimulentele regenerabile
Domeniul energiei regenerabile va fi gestionat de o structura distincta in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, care va stabili stimulentele acordate pentru producatorii de energie verde, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern.
Acesta a precizat ca alte...   (159 afisari)
Stiri pe scurt
Proprietatea Nucleara
Guvernul a acceptat sa reconsidere nivelul participatiei detinute de Fondul Proprietatea la Nuclearelectrica, pentru a reglementa o problema determinata de o serie de majorari si diminuari succesive de capital, operate in ultimii doi ani, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. Participatia detinuta de Fondul Proprietatea la Nuclearelectrica va fi majorata de la 9,72% la 20% din capitalul social, revenindu-se astfel la cota alocata in 2005 si redusa ulterior...   (113 afisari)
  2008-06-05 17:56 
Iranul vrea sa participe la Nabucco
Iranul vrea sa faca parte din proiectul Nabucco. Teheranul intentioneaza sa construiasca o conducta prin care sa transporte gaze naturale catre Europa, prin intermediul gazoductului, a anuntat cotidianul rus de afaceri Vedomosti, citat de The Money Channel. Informatia a fost confirmata de primul-ministru iranian Rez Kazaiza. Iranul este considerat de Uniunea Europeana drept o posibila sursa de gaz pentru Nabucco, insa implicarea Teheranului in proiect s-a lovit...   (675 afisari)      1 comentariu
  2008-06-05 18:25 
Alimentele ecologice din Romania, de patru ori mai scumpe decat in Occident
Desi producem materie prima pentru alimente ecologice, lipsa procesatorilor ii obliga pe comercianti sa importe astfel de alimente la preturi mult mai mari, romanii fiind nevoiti sa plateasca de pana la patru ori mai mult decat ar trebui. Statele occidentale s-au mobilizat in ultimii ani pentru fabricarea produselor ecologice, insa in Romania lucrurile se misca mult mai greu. Compatriotii nostri prefera sa importe produsul...   (407 afisari)
  2008-06-05 19:42 
Banca Centrala Europeana, in alerta maxima din cauza inflatiei
Banca Centrala Europeana (BCE) este in stare ridicata de alerta cu privire la inflatia din zona euro, deoarece indicele preturilor de consum se va mentine la un nivel ridicat mai multa vreme decat fusese anticipat, a anuntat presedintele BCE, Jean-Claude Trichet. "Riscurile la adresa stabilitatii preturilor pe termen mediu s-au accentuat si mai mult", a declarat seful institutiei, la conferinta de presa lunara, relateaza The Money Channel....   (461 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01457 sec.