Ziua Logo
  Nr. 4250 de joi, 5 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
In cuibul cu filme romanesti
-- De azi, incepe la TIFF sarabanda productiilor autohtone
Astazi, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) incep Zilele Filmului Romanesc. Pana pe 7 iunie, publicul clujean va descoperi cele mai noi si mai asteptate productii autohtone - lungmetraje,...   (576 afisari)
Reperele zilei la Bookfest
Evenimentele care se deruleaza sub tutela Targului de Carte Bookfest fiind extrem de multe si interesante, va semnalam cateva repere ale zilei, fara a minimiza insa importanta celorlalte manifestari.
La orele 16.00, la standul Editurii Nemira (pavilion 14), scriitorul Mihai Sin va lansa volumul "Marea...   (194 afisari)
Samanta de scandal
Mai '68
-- Am participat putin, prea putin la ceea ce, dupa decembrie 1989, a fost considerat a fi o revolutie. A fost, de fapt, o restaurare. Violenta. O restaurare a modelului de modernizare prin pluralism politic.
Si daca a fost ceva "revolutionar" acolo, in decembrie 1989, acel ceva n-a fost decat bicentenarul Revolutiei Franceze (total ignorat, de altfel).
Am participat putin, prea putin la isteria euforica a...   (278 afisari)
Portretul unui teleast
"Tudor Vornicu" se numeste cartea aparuta, de curand, la Editura Terra sub semnatura lui Annie Musca, prima biografie a regretatului om de televiziune.
Cu ajutorul marturiilor familiei, ale prietenilor si ale celor care i-au fost aproape, al fotografiilor si documentelor din arhiva personala, autoarea si-a propus sa restituie "mici adevaruri" despre jurnalistul Tudor Vornicu, care a marcat, pentru un sfert de secol, destinul televiziunii romane si al celor care au lucrat...   (51 afisari)
     1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Nu mai injuri?
M'a izbit - aceasta revolta a d-tale de a nu mai injura. Titlul m'a fixat de indata - si pe nerasuflate - am citit intreaga d-tale argumentare. Apoi m'am linistit "judiciar". Dece sa mai injuri cand si intorsatura isi are rostul ei, Da, rostul ei. Injuri- chiar astazi cand notiunea de cinste a ajuns - necunoscuta - si a ramas cel mult " zur erinerung" cum zice neamtul pe acei ce se afla la primele inceputuri a imbratisarii tuturor nemernicilor si...   (23 afisari)
Stiri pe scurt
Djuvara pune punct
Duminica, incepand cu ora 11.00, la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti va avea loc o conferinta sustinuta de Neagu Djuvara, cu tema "O scurta experienta cu serviciile occidentale de spionaj. Unul dintre ultimii descendenti ai unor vechi familii boieresti, istoric, eseist, filosof si diplomat, Neagu Djuvara a inaugurat seria Conferintelor Teatrului National in martie 2006, cu prelegerea intitulata "Razboiul de 77 de ani (1914-1991)". Tot Djuvara incheie...   (41 afisari)
     1 comentariu
  2008-06-05 15:43 
Romanca inscrisa in Cartea Recordurilor pentru ca a pictat cea mai mare icoana pe sticla din lume expune la Arad
Romanca Aurelia Bobocel, artist plastic al carui nume figureaza, incepand de anul trecut, in Cartea Recorurilor pentru ca a pictat cea mai mare icoana pe sticla din lume, expune in orasul sau natal, Arad. De aceasta data, pictorita prezinta publicului iubitor de arta vitralii realizate printr-o tehnica speciala de lucru, care implica incalzirea sticlei inainte de aplicarea vopselelor....   (610 afisari)      3 comentarii
  2008-06-05 17:05 
CRONICA DE FILM: Indiana Jones si regatul craniului de cristal
-- (Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull)
Distributia: Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen
Imagine: Janusz Kaminski
Montaj: Michael Kahn
Regia: Steven Spielberg
Dupa aproape douazeci de ani, arheologul Indiana Jones revine pe marile ecrane, pentru a elucida inca un mister al lumii. Fiindca varsta lui Harrison Ford nu putea fi ascunsa prin machiaj si episodul anterior se desfasura in perioada ascensiunii...   (487 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu, gratiat si inaltat (2467 afisari)
 Doctorii mineriadei denuntati la Parchet (2345 afisari)
 Cutremur diplomatic Moscova-Kiev (2176 afisari)
 A cazut Ilfovul (1422 afisari)
 Basescu bagat in campanie pana-n gat (1362 afisari)
 Virgin Media isi prezinta scuze ca ne-a facut tara de tigani (4219 afisari)
 O consiliera de la PD-L si-a postat fotografii sexy pe Internet (2660 afisari)
 Caricatura jignitoare la adresa romanilor intr-un ziar elvetian (2339 afisari)
 Basescu vrea sa se renunte la impartirea Romaniei pe judete (2055 afisari)
 Becali anunta ca vinde Steaua (1969 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02164 sec.