Ziua Logo
  Nr. 4239 de vineri, 23 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Primele premii de la Guvern pentru artistii tarii
Bani "cu care te poti imbogati"
Ministerul Culturii si Cultelor a decernat miercuri seara, la Ateneul Roman si in transmisiune directa la TVR, Premiile Nationale pentru Arte, aflate la prima editie. Premiile reiau o traditie antebelica, chestiune asupra careia au insistat atat amfitrionul ceremoniei, ministrul Adrian Iorgulescu, cat...   (311 afisari)
Corespondenta de la trimisul nostru special
Noi sanse pentru Romania
"Banal!", au strambat din nas criticii aici, la Cannes, si n-as spune ca dezamagirea lor n-ar fi fost motivata. Dar un evident castig al cinematografiei noaste ramane, in acest an, interesul suscitat de prezenta romaneasca, fie si asteptarile puse in film. Noi speram aici ca valul romanesc nu e consumat,...   (217 afisari)      1 comentariu
Unchiul Vanea in comunism
-- Un fabulos inventar de patanii si intamplari, mai mult sau mai putin fericite, mai mult sau mai putin dramatice, din tot ce s-a petrecut in estul Europei si se pricepe mai greu in Vest-ul si restul lumii se dovedeste romanul Ludmilei Ulitkaia "Al Dumneavoastra sincer, Surik" (Humanitas, 2008).
Deja un nume cunoscut si recunoscut pe piata literara internationala, greu de popularizat in spatiul romanesc, unde Elena Udrea si Patapievici sfideaza orice concurenta. Nu conteaza ce spun sau ce scriu,...   (181 afisari)
Stiri pe scurt
"Trubadurul" Encinas
Dupa ce a fost prezent pe scena Operei Nationale din Bucuresti pe 11 mai, in cadrul reprezentatiei cu "Aida", la spectacolul omagial Ludovic Spiess, tenorul spaniol Ignacio Encinas va fi prezent din nou in Romania, pe aceeasi scena, interpretand rolul principal din "Trubadurul" lui Verdi, azi, la ora 18.30. Alaturi de al vor evalua solistii Operei Nationale Bucuresti Iordache Basalic, Dorina Chesei, Gabriela Dragusin, Horia Sandu, Adriana Alexandru, Liviu Indricau,...   (51 afisari)
  2008-05-23 19:17 
Premiile Festivalului International de Teatru si Film Studentesc "Hyperion 2008"
-- "Am premiat cinema. Nu s-au facut acele jocuri de culise", a declarat Catalin Saizescu, cel mai tanar membru al juriului
Festivalul International de Teatru si Film Studentesc "Hyperion 2008", organizat de Institutul European de Cultura pentru Comunicare si Educatie s-a incheiat vineri. In Sala Rapsodia au fost prezentate spectacolele de teatru, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare au fost vizionate filmele,...   (659 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Program impotriva cancerului de col (4656 afisari)
 Misteriosul domn Oprescu (4121 afisari)
 Ioan Petru Culianu, savantul ucis de un necunoscut (3497 afisari)
 BAC-ul la tribunal (2746 afisari)
 Val de sinucideri printre adolescenti (2262 afisari)
 Nu s-au spalat timp de 16 ani (3853 afisari)
 Prietenele si sotiile sexy ale fotbalistilor (2880 afisari)
 Armata SUA da liber la sex in Afganistan (2877 afisari)
 Harrison Ford cu pantalonii rupti in fund (2179 afisari)
 Londra si New York-ul comunica printr-un "telescop" gigantic (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02030 sec.