Ziua Logo
  Nr. 4238 de joi, 22 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Obsesia lui "Gavroche"
-- Initial reticenta la ideea de a aduna poemele proprii pe un audiobook, Denisa Comanescu (foto) a cedat in cele din urma - la insistentele Mihaelei Coman, directoarea Humanitas Multimedia - si, marti dupa-amiaza, intr-un club bucurestean, a fost lansata cartea audio "Obsesia biografiei", in lectura autoarei, si in prezenta lui Traian T. Cosovei, a lui Florin Iaru, a Corneliei Maria Savu, a lui Octavian Soviani, a Ioanei Craciunescu, a Lidiei Bodea si a lui Dan Mircea Cipariu.
"Ma mira fermitatea cu care incheie un contract si cu care pune la punct o lansare (Denisa Comanescu este directorul Humanitas Fiction - n.n.), dar are o fragilitate pe care noi le-am pierdut-o de la peste...   (158 afisari)
Corespondenta de la trimisul nostru special
Lumea criticii scindata de Eastwood!
Trei frunze de palmier impodobesc butoniera lui Clint Eastwood in pagina rezervata juriului de editia speciala cotidiana a prestigiosului Le Film Francais, instanta neoficiala, dar formata din 15 critici la fel de prestigiosi. Ei sunt contracarati energic de alti cinci colegi de-ai lor care-l considera...   (334 afisari)
Samanta de scandal
Licheaua
-- S-a ajuns, printre intelectuali si jurnalisti, la o moda anti-Liiceanu. Da bine, mai nou, sa fii contra Liiceanu. Cred ca s-a ajuns la asa ceva si din vina celui contrat. Gabriel Liiceanu a reusit cateva efecte de supraexpunere mediatica, a comis, adica, mai multe iesiri "pe sticla" decat ar fi fost cazul, in sensul ca in unele din ele mesajul sau n-a mai ajuns la public, ori a ajuns intr-un fel care a plictisit chiar si pe unii din fanii sai.
Ar mai fi ceva de spus despre aceasta moda intelectuala de ultima ora: se pare ca, in materie de predica moralizatoare, publicul nostru s-a obisnuit sa astepte sentinte mai ales de la "preotii" procurori....   (610 afisari)      6 comentarii
Stiri pe scurt
Dosarul Brucan
Ieri, la Libraria Carturesti a avut loc lansarea celei mai noi aparitii din colectia "Istorii subterane", coordonata de Stelian Tanase "Dosarul Brucan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului" editie ingrijita de Radu Ioanid, cu o prefata de Gheorghe Campeanu. Cartea a aparut sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania. Volumul contine numeroase detalii noi legate de evenimente istorice importante...   (77 afisari)
     1 comentariu
  2008-05-22 15:34 
Curatorii de arta contemporana se prezinta!
Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, intr-un program coordonat de Aurora Kiraly si finantat de Adminstratia Fondului Cultural National, a initiat marti 20 mai o serie de prelegeri despre curatoriatul de arta contemporana. Proiectul consta in organizarea unor prezentari si dezbateri vizand cumulul de practici curatoriale la nivel national si international. Intalnirile†au avut loc in salile UnaGaleria, grupand o numeroasa audienta provenind atat...   (183 afisari)
  2008-05-22 16:03 
Festivalul International de Teatru Hyperion: repertoriu variat si atractiv
Intrat in traditie, ajuns la cea de a opta editie, Festivalul International de Teatru "Hyperion" a continut si in acest an propuneri repertoriale si interpretative variate, complexe si atractive ale unor reputate scoli de teatru precum Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", Facultatea de Arte a Universitatii "Hyperion", Facultatea de Teatru a Universitatii "Spiru Haret" sau Teatrul-Laborator...   (287 afisari)
  2008-05-22 17:00 
CRONICA DE FILM: Sansa vietii lui (21)
-- Distribuitie: Jim Sturgess, Kevin Spacey, Kate BoswortMontaj: Elliot GrahamImagine: Russell CarpenterRegie: Robert Luketic
Las Vegasul si cazinourile sale au fost totdeauna un subiect fascinant pentru producatorii de fil, mai ales cand in acest decor apare un personaj capabil sa transforme jocurile de noroc in stiinta, si asta doar pentru a controla sansa in favoarea lui.
Pelicula "21" pleaca tocmai de la acest subiect. Ben Campbell (Jim Sturgess) e un...   (483 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Al doilea front (2480 afisari)
 Feriti-va de phishing! (2458 afisari)
 Coalitia anti-romi Berlusconi - Camorra (1800 afisari)
 Homosexualii, dreptul si dreapta romaneasca (1753 afisari)
 Victoria de la Bastroe (1523 afisari)
 Divortul-fantoma al Anei Birchall, confirmat de judecatori (3116 afisari)
 Incalzirea globala opreste centrala de la Cernavoda (2244 afisari)
 Adolescenta violata in repetate randuri de propriul tata (2123 afisari)
 Bombardiere rusesti, escortate de avioane NATO deasupra Atlanticului (2012 afisari)
 Jodie Foster si-a parasit iubita pentru o scriitoare (1797 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01838 sec.