Ziua Logo
  Nr. 4225 de miercuri, 7 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Noi suntem ceilalti"
-- 25 de tari se intalnesc in Romania la o noua editie a Festivalului Filmului European
Cea de-a 12-a editie a Festivalului Filmului European se va deschide maine la Sala Palatului din Bucuresti, cu o seara de gala in cadrul careia va fi proiectat filmul "Le Graine et le Mulet/ Cuscus cu...   (122 afisari)
Canonizare la Manastirea Salva
Patru mitropoliti si unsprezece episcopi din toata tara vor participa, sambata si duminica, la Bistrita-Nasaud, la slujbele de canonizare a martirilor Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Zagra, Grigore din Telciu si Vasile din Mocod.
Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, cel al Sibiului,...   (580 afisari)
     1 comentariu
"Visele mele" la Cotroceni
Muzeul National Cotroceni si Administratia Prezidentiala organizeaza astazi, la ora 12.00, festivitatea de premiere a concursului de pictura, acuarela si desen "In memoriam Ionut Catalin Florea", concurs adresat copiilor cu cerinte educative speciale din unitatile de invatamant speciale din Bucuresti.
Ionut...   (76 afisari)
Actuale
In cautarea lui Marcel Proust
AdevArul este ca Marcel Proust nu are prea mare cautare prin Romania. Ca si Dostoievski sau Tolstoi, Thomas Mann sau Musil, ca sa dam doar cateva exemple inocente de mare stralucire prin istoria literaturii universale. Pe cand Mihaela Radulescu, Patapievici sau Alice Nastase&Aurora Liiceanu si Mircea Cartarescu, ehe, fac tiraje, nu gluma. Ce se intampla? Nimic, televizorul si ziarele au estompat cheful de lectura al populatiei mioritice. Popularitatea tine...   (97 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Chestii fara interes (III)
Iata dece ne permitem a sugera celor ce le-ar veni acesta sarcina a mentinerii moralului, de a pregati lupta descurajarii. Repertorii adecvate, echipe mobile de actori cu activitatea precizata in detaliu, reviste de humor pentru neamul acesta romanesc doritor de gluma, carti cu culegere de versuri patriotice si populare, si orice altceva pentru risipirea gandurilor de chin. Mai bine sa te pregatesti inutil, decat sa dai din colt in colt...   (19 afisari)
Stiri pe scurt
Hotia la romani
Ieri, Marius Ghilezan a lansat la Clubul Taranului Roman volumul "Hotia la romani". Directorul Editurii Corint, Daniel Penescu, a intretinut discret audienta, iar autorul cartii a proiectat in fata audientei motivele care l-au facut sa scrie
lucrarea. Cei prezenti au fost pusi in fata faptului implinit: Romanii fura
de cand sunt ei, chiar daca "regimul comunist a luat, nu a dat," conform aprecierilor autorului. Conform vorbitorilor de la lansare, cartea este un...   (60 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Glezna Patriarhului si nasul Cleopatrei (1906 afisari)
 Comisarii politici (1235 afisari)
 Bani virtuali la Steaua (1059 afisari)
 O crima a drepturilor omului in Gaza (1047 afisari)
 Tarul Nechezol (921 afisari)
 Sovieticii au manipulat pana si fotografiile de la cucerirea cladirii Reichstagului (3151 afisari)
 Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti" (2842 afisari)
 Isi primejduiesc cariera sau relatiile de dragul... prostituatelor (2674 afisari)
 Al doilea sarut lesbian al Madonnei (1908 afisari)
 DNA a retinut la Cluj cinci persoane care aveau asupra lor peste un milion de euro din partea lui Gigi Becali (1621 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02006 sec.