Ziua Logo
  Nr. 4222 de sambata, 3 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Desenele lui Stefan Caltia sunt expuse, de azi, in Biserica Evanghelica din Herina - Bistrita
Calcuri enorme intr-un monument
-- Apropiat de spatiul transilvan prin origine, dar mai ales prin preocupari, Stefan Caltia continua sa fie prezent in spatii diverse, in centre culturale diferite, intr-un contact permanent cu publicul.
Organizatorii expozitiei - Matei Caltia si Galeria Posibila din Bucuresti, alaturi de Galeria Arcade 24 a Uniunii Artistilor Plastici Bistrita - ii invita pe iubitorii artei...   (38 afisari)
Insemnari marunte
Apropo de obiectivitatea, sinceritatea, exactitatea jurnalelor intime: descopar intr-o revista franceza urmatoarele documente privitoare la Gide si Paul Claudel, doi diaristi reputati. Ele se refera la acelasi eveniment, dar nu in acelasi mod. Iata despre ce este vorba: Gide, care se pregateste sa plece in Africa ecuatoriala, face o vizita prietenului sau, poetul mistic Paul Claudel, la 15 mai 1925. Discutia dintre ei a fost consemnata in caietele lor intime. Ce aflam din insemnarile...   (20 afisari)      1 comentariu
Opera Comica la Disneyland Paris
Ieri, Opera Comica pentru Copii a participat la festivalul Disney Magic Music Days. Spectacolul, realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman de la Paris, este un balet etno-pop pe muzica lui Roman Vlad intitulat Ciuleandra. Coregrafia este semnata de Mihai Babuska, iar scenografia de Viorica Petrovici.
Interpretii au fost elevii liceului de coregrafie „Floria Capsali“ din Bucuresti, Alis Gheorghe, Theodora Munteanu, Alexandra Corneanu, Cristina...   (45 afisari)
Ziua Poloniei
Astazi, la ora 11.00, la Libraria Carturesti din str. Arthur Verona va avea loc o intalnire speciala cu ocazia Zilei Poloniei, organizata impreuna cu Institutul Polonez din Bucuresti. Muzica si carti la preturi speciale, un supliment „polonez“ al Observatorului Cultural, proiectii de filme de animatie si dulciuri poloneze... La ora 18.00, va avea loc vernisajul expozitiei „Cultura poloneza contemporana“, iar incepand cu ora 19.00 va avea loc lansarea CD-ului...   (18 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Chestii fara interes (I)
In pragul marelui macel mondial ce sta sa izbucneasca in Europa, macel asteptat cu infrigurare de statele ce nu au intrat inca in conflict, gandul altor preocupari decat cele de directa aparare apar, pentru omul neatent ca o proba de bravada sau chiar de superficialitate, ori este departe de a fi asa. In timpul celuilalt carnaj, Forain a publicat in celebra-i serie de desene de razboi unul, reprezentand doi „poilus“ in glodul...   (6 afisari)
  2008-05-03 11:53 
   (791 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Buldozerul de carton (2541 afisari)
 SPP a dresat lebede (2385 afisari)
 "Spaga Nastase" a explodat la Londra (1890 afisari)
 Guvernantii tolereaza genocidul alimentar (1854 afisari)
 Domnul Adrian Severin are memorie scurta (1687 afisari)
 Adevarul despre iubirea dintre Elena si Nicolae Ceausescu (4647 afisari)
 Actorul Patrick Swayze se pregateste sa isi incheie socotelile cu viata (4476 afisari)
 Secretul levitatorului a fost deslusit (3068 afisari)
 Tom Cruise s-a infuriat pe Oprah Winfrey cand l-a intrebat daca e tatal biologic al lui Suri (2861 afisari)
 Fiica monstrului din Amstetten povesteste, in premiera, atrocitatile la care a supus-o propriul tata (2834 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01197 sec.