Ziua Logo
  Nr. 4217 de miercuri, 23 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Dragoste in zodia ghinionului
-- "Coborarea in lumea umbrelor" s-a transformat intr-un "colac de salvare" pentru Monica, fiica lui Nelli si Dinu Pillat
Prefatata printr-un moment de reculegere in memoria Monicai Lovinescu, lansarea volumului "Biruinta unei iubiri" (luni, Libraria Carturesti), paginile de corespondeta dintre Nelli si Dinu Pillat, aparut...   (258 afisari)
Despre jazz numai de bine
Derulata in perioada 17-20 aprilie atat in sala din strada Batistei, cat si in Studioul de Concerte "Mihail Jora" al Radiodifuziunii Romane, cea de a treia editie a Festivalului International "Jazzy Spring" organizat de ArCuB, in parteneriat cu Asociatia "OpenART", s-a dovedit a fi, conform intentiei...   (88 afisari)
Gaudi si Mompou la teatru
Incepand de astazi si pana pe 22 mai, in foaierul Salii Mari a Teatrului National din Bucuresti va fi deschisa o expozitie de fotografie intitulata "Gaudi si Mompou, sunetul luminii", ce incearca sa stabileasca un dialog intre opera arhitectului catalan Antonio Gaudi (foto sus) si muzicianul Frederic Mompou (foto jos).
Legatura dintre cele doua expresii estetice ale acestor doua genii ale artei spaniole si universale, Gaudi si Mompou, este prezentata si reprezentata prin...   (54 afisari)
Stiri pe scurt
Zilele Culturii Engleze
Astazi si maine, la Biblioteca Ion Creanga vor avea loc Zilele Culturii Engleze, in cadrul carora va avea loc vizionarea a patru capodopere cinematografice, o expozitie de carte engleza si lecturi din poezia engleza. Proiectul face parte din programul Anul Dialogului Intercultural. (M.A.)
Magia Primaverii
Astazi, la ora 19.00, Fundatia Parada din Bucuresti prezinta spectacolul de circ "Magia Primaverii" sustinut de copiii si tinerii din trupa de circ...   (52 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Un suflet nou in scoala secundara (II)
Pentru a se redeschide din nou mai tarziu, fiindca obiectul propriu-zis pus in discutie a ramas intreg...
La o asemenea iritare de subiectivism, endemic in etnicul nostru, se pare ca am dat nastere prin articolul trecut, in care am vorbit de organizarea scoalei secundare. Ca psiholog am facut o greseala. Trebuia sa-mi aduc aminte de aceea ce a patit Titu Maiorescu cu criticile sale. Dar, ca educator al tinerimei, nu regret:...   (28 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Casatoriile cu rusoaice (3554 afisari)
 Ucraina pregatita de razboi (3106 afisari)
 Tainul UDMR (3073 afisari)
 Petrolul caspic va trece prin Romania (2161 afisari)
 Dezastrul Capitalei (1433 afisari)
 Interpretul locotenentului Colombo a ajuns sa umble razna pe strazi (3837 afisari)
 Vine era glaciara! (3827 afisari)
 Prunariu: Exista extraterestri, dar secretul este bine pastrat (3671 afisari)
 Drama in familia unui jandarm din Buzau: Mama injunghiata in inima, copilul strangulat si tatal cu gatul taiat (3130 afisari)
 Cum va fi vremea de Pašti (2497 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.