Ziua Logo
  Nr. 4214 de sambata, 19 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Floriile prin muzee
-- Inainte de Saptamana Mare, mesterii populari ies in targuri cu arta specifica sarbatorilor pascale
Muzeele din Bucuresti organizeaza in acest weekend manifestari speciale legate de sarbatoarea Floriilor. La Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" astazi si maine se va desfasura traditionalul Targ...   (135 afisari)
Povesti din Padurea fermecata
-- Cum Circul & Variete Globus din Bucuresti a devenit, in martie, membru cu drepturi depline in Asociatia Europeana a Circurilor (AEC), va participa si aceasta institutie la celebrarea Zilei Europene a Circului sarbatorita azi (19 aprilie) pentru prima oara.
Spectacolul nou pregatit special pentru aceasta ocazie se numeste "Padurea fermecata" si pentru mai multa culoare in calatoria lor spectatorii vor fi ajutati de trei ursitoare - Anca Sigartau, Maria Buza...   (249 afisari)
Drumul Carului
Coloana vertebrala a depresiunii Branului si mai cu seama a culoarului Rucar-Bran o constituie si acum ca si cu doua mii de ani in urma satul Drumul Carului.
"Toti cei care au strabatut zona, cu sau fara voia lor, au remarcat, si-au oprit privirea, cum ma voi stradui sa arat, cel putin la frumusetile...   (206 afisari)
Dan Grigorescu
Nu-mi place deloc sa scriu despre oamenii care dispar si cu atat mai putin despre oamenii care mi-au fost apropiati. Nu-mi place insa nici sa aflu ca dispare un om de valoare iar societatea intelectuala sa ramana inerta in fata acestor tragedii care imputineaza si insangereaza viata noastra. Asa ca incerc,...   (348 afisari)      2 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Freud, ascet al gloriei (III)
Dar ce sunt nevrozele? Sunt tulburari in functiunile sistemului nervos, la care "nu observam leziuni organice apreciabile, in elementele acestui sistem". Se intelege ca in asemenea afectiuni tulburarile sufletesti sunt acelea care primeaza. Dar mai sunt si alte restrictiuni: psihanaliza nu trateaza decat...   (124 afisari)      2 comentarii
Stiri pe scurt
Cenaclu nou la MNLR
La Muzeul National al Literaturii Romane se va deschide un nou cenaclu literar intitulat "Cenaclul la Muzeu", la initiativa directorului general al institutiei, Radu Calin Cristea. Cenaclul se adreseaza tuturor celor care cred ca au ceva de spus in literatura si se va desfasura de doua ori pe luna in Rotonda Muzeului. Paul Cernat, Daniel Cristea Enache si Tudorel Urian vor discuta textele primite pe adresa MNLR, insotite de un scurt CV si de o fotografie. (M.A.)
Povestea...   (48 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Statul Kosovo s-a nascut mort (2848 afisari)
 Cartierele mortii albe (2396 afisari)
 Guvernele Basescu (2100 afisari)
 Misteriosul numar doi (1864 afisari)
 Kosovo si Ardealul (1700 afisari)
 Surpriza "picanta" din cabinetul lui Berlusconi: fotomodelul Mara Carfanga (4084 afisari)
 Cea mai sexy barmanita din SUA (3259 afisari)
 Ziarul care l-a "casatorit" pe Putin cu o fosta gimnasta a fost inchis (2243 afisari)
 Elena Basescu: Emil Boc, cel mai iubit (2099 afisari)
 Militarii iranieni au intrat in Afganistan (1910 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01649 sec.