Ziua Logo
  Nr. 4203 de luni, 7 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Filme scurte si foarte scurte
-- Cea de a doua editie a Festivalului NexT are doua sectiuni omagiale dedicate lui Cristian Nemescu si Andrei Toncu
Doua sunt locurile care, timp de sapte zile, (7-13 aprilie), gazduiesc proiectiile din cadrul celei de a doua editii a Festivalului International de Scurt si Mediu-Metraj "NexT": Cinemateca Eforie si Muzeul...   (222 afisari)
Cu rromii la taifas
Muzeul Taranului Roman, Centrul Rromilor Amare Rromentza si Asociatia Culturala Artisrroma organizeaza azi (ora 18.00), la Clubul Taranului, o noua seara culturala din seria "Povestea vecinilor", cuprinsa in proiectul "Puzzle", "La taifas cu rromii", cuprinzand prezentari de filme documentare, fotografii,...   (162 afisari)      1 comentariu
A murit Ben Hur
-- "Am o figura care este din alt secol" remarca actorul Charlton Heston (84 de ani), care a murit sambata in locuinta sa din Beverly Hills, referitor la faptul ca, datorita structurii sale musculoase, a figurii osoase si a vocii puternice, a fost de cele mai multe ori starul ideal in perioada in care Hollywood-ul realiza filme inspirate din teme religioase si istorice.
Celebru pentru rolurile sale din fresce epice, precum "Ben-Hur" (Oscar, 1959) si "Cele zece porunci" (Moise - foto), actorul s-a luptat in ultimii ani cu maladia Alzheimer. In cei 50 de ani de cariera,...   (656 afisari)      3 comentarii
   (71 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Cartea cu fapturi
"Ingeri, zmei si joimarite. Mitologie populara pe intelesul copiilor" este titlul cartii semnate de Carmen Mihalache, Cosmin Manolache, Ana Pascu si Ciprian Voicila pe care acestia o vor lansa maine, de la ora 18.00, la Libraria Carturesti din Bucuresti (sediul din Pictor Verona). Fapturile fantastice ale culturii populare romanesti, vietuind, inca de la Facerea lumii, sub pamant sau printre stele, in paduri, in ape, prin cotloane de tot felul, coboara in paginile...   (45 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- "Literatura" apararii pasive (II)
Iata dece cartea d-lui lt. comandor aviator Anton T. Marin seful Statului Major al Regiunii I aeriene, lucrata in colaborare cu d-l lt. colonel dr. Apostol Odiseu, seful Serviciului sanitar al Regiunii I aeriene, aparuta recent sub numele de "Pericolul aerian si masurile de aparare", constituie o lucrare de necontestata valoare stiintifica, prezentand in acelas timp si calitatile cerute unui volum de literatura interesanta. Dupa...   (28 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fratia urechii (4857 afisari)
 Un tiran modern (Putin) si admiratorii sai (2316 afisari)
 Euroregiunea secuiasca (1770 afisari)
 "Rednic, esti o mizerie" (1587 afisari)
 Un nou caz Litvinenko (1333 afisari)
 A adormit langa femeia pe care a violat-o (3618 afisari)
 La 50 de ani, Sharon Stone foloseste aceleasi "arme" ca pe vremea cand juca in Basic Instinct (3571 afisari)
 Putin: "Ucraina are toate sansele sa nu mai existe ca stat in granitele actuale" (3516 afisari)
 Dragoste fara frontiere: Un lup se iubeste cu o capra (3377 afisari)
 Socant: Un australian are un copil cu propria fiica  (2663 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01744 sec.