Ziua Logo
  Nr. 4200 de joi, 3 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Basarabenii renunta pe capete la cetatenia moldoveneasca
Fuga de pe mosia lui Voronin
-- La inceputul anului, presedintele de la Chisinau, Vladimir Voronin, s-a declarat a fi exclusiv "presedintele moldovenilor", starnind iritarea basarabenilor. In ultima perioada, Voroni, a semnat cateva sute de decrete privind renuntarea la cetatenia moldoveneasca, relateaza postul german de radio Deutsche Welle, preluat de Mediafax. In plus, Vladimir Voronin - conform declaratiei sale de avere - este cel mai bogat om politic din stanga Prutului.
Bejenie in masa
"Monitorul Oficial al Republicii Moldova" a publicat decretele prezidentiale prin care se legifereaza renuntarea la cetatenia moldoveneasca de catre 289 de persoane. Aceasta tendinta de...   (1708 afisari)
     2 comentarii
Moscova, in fata dilemei separatiste georgiene
-- Incitate de independenta Kosovo recunoscuta de aproximativ 40 de capitale ale lumii, ambitiile separatiste ale teritoriilor georgiene Abhazia si Osetia de Sud se afla, zilele acestea, in atentia oficialilor din Rusia.
Rusia va studia "foarte atent" recenta propunere a Dumei de Stat de a recunoaste separarea Abhaziei si Osetiei de Sud de Georgia, a declarat, ieri, seful diplomatiei moscovite, Serghei Lavrov (foto), promitand...   (457 afisari)      2 comentarii
Bush, silit sa boicoteze
Dupa ce in Congresul american s-au multiplicat vocile care sustin ca presedintele George W. Bush ar trebui sa boicoteze ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din China, ca urmare a situatiei din Tibet, un parlamentar republican a depus un proiect de lege in Camera Reprezentantilor care vizeaza...   (388 afisari)      7 comentarii
Blair, nedorit
Ministrul belgian de Externe, Karel de Gucht, a pledat impotriva unei eventuale numiri la presedintia Consiliului UE a fostului premier britanic Tony Blair si a solicitat limitarea prerogativelor oferite de aceasta functie, care ar urma sa intre in vigoare incepand cu 2009, relateaza Mediafax.
Desi...   (255 afisari)
Stiri pe scurt
Mesa pentru Wojtyla
"Ioan Paul al II-lea avea calitati supranaturale", a afirmat ieri Papa Benedict al XVI-lea, in timpul unei mese oficiate la Vatican in memoria predecesorului sau, decedat in urma cu trei ani, la 2 aprilie. La ceremonia de comemorare a trei ani de la moartea Papei Wojtyla, primul suveran pontif polonez din istoria Bisericii Catolice, pe care a condus-o timp de 26 de ani si care s-a stins din viata la varsta de 84 de ani, au luat parte peste 60.000 de credinciosi....   (193 afisari)
     1 comentariu
  2008-04-03 14:30 
Motiune de cenzura impotriva Guvernului de la Sofia
Opozitia bulgara a depus o motiune de neincredere impotriva Guvernului de la Sofia, pe care il acuza de alianta cu structurile criminale. Mai mult, sustin reprezentantii opozitiei, ministrul de Interne bulgar refuza sa-si accepte responsabilitatea, motiv pentru care ar trebui sa renunte la functie, anunta Novinite.com.
Potrivit documentului, premierului bulgar Serghei Stanisev ii este solicitata demisia, pe motiv ca "a pierdut controlul tarii"....   (181 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Garcea in NATO (4572 afisari)
 Anarhia de la Marea Neagra (2387 afisari)
 Varianta a zvasticii in "Romania Mare" (1979 afisari)
 Copiii poltergeist (1956 afisari)
 Fuga de pe mosia lui Voronin (1708 afisari)
 Cum puteti obtine cazierul pe loc (5319 afisari)
 Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului (5267 afisari)
 Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori (4459 afisari)
 Ingerul adoptat s-a transformat intr-un diavol deghizat in copil (3469 afisari)
 Summitul NATO: Risipa de mancare si bautura pentru jurnalistii acreditati la summit (2048 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01259 sec.