Ziua Logo
  Nr. 4200 de joi, 3 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Sotii Mariana si Victor "Loman"
-- "Moartea unui comis voiajor" sau obsesia pentru falsa comunicare, cea mai noua montare Felix Alexa la Bulandra
Nu despre America anilor '50 si nici despre problemele unei Romanii a anilor 2000 in care, cu o intarziere de 50 de ani, societatea incepe sa se trezeasca dintr-un asa-zis "vis american", transplantat...   (216 afisari)      4 comentarii
Abecedarul lui Balasa
Trupul neinsufletit al pictorului Sabin Balasa va fi depus, vineri, in incinta Universitatii din Iasi, urmand ca sambata, artistul sa fie inmormantat in cimitirul "Eternitatea". Artistul a murit marti, la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti, in urma unui atac cardio-respirator care a venit peste un cancer...   (559 afisari)      3 comentarii
Actuale
Bush in Romania, Giosan in America
Scriu aceste randuri protocolare vizavi de prezenta sefului de stat american pe pamant romanesc, dar si cu prilejul aparitiei unei carti ce vizeaza viata unui roman ajuns pe meleaguri americane. Daca vizita inaltului demnitar american era programata si asteptata cu emotie de intreaga suflare romaneasca...   (374 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Germania va ataca Anglia si Franta
Parisul si Londra prevad o mare ofensiva germana impotriva Frantei si Angliei. Hitler a avut o consfatuire cu fruntasii national-socialisti, lucru care intareste aceste suspiciuni. In lipsa unor lamuriri oficiale germane asupra scopului acestor consultari, ziarele pariziene si engleze inregistreaza diferite...   (228 afisari)
Stiri pe scurt
Comunism si colonialism
"Dezbaterile referitoare la perioada comunista si la comunismul real nu se refera decat extrem de rar si de fugitiv la colonialism, colonizare si colonialitate. (...) Si totusi, a existat un imperialism sovietic si o colonizare sovietica, nu numai in Asia, dar si in Europa de Est, un colonialism de tip nou, o colonizare nu atat economica si culturala, cat ideologica si politica". Sunt cateva dintre considerentele prof. Mircea Martin referitor la "Comunism...   (59 afisari)
     2 comentarii
  2008-04-03 08:09 
Pictorul Sabin Balasa va fi inmormantat la Iasi
Trupul neinsufletit al pictorului Sabin Balasa va fi depus, joi, in "Sala pasilor pierduti" a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.
Sambata, la ora 12:00, Sabin Balasa va fi inmormantat la Cimitirul "Eternitatea", pe Aleea Artistilor, transmite Radio Romania Actualitati.
Conform ultimei dorinte a pictorului, el va fi inhumat alaturi de Ion Creanga, Barbu Stefanescu Delavrancea, Garabet Ibraileanu, Otilia Cazimir, George Toparceanu,...   (635 afisari)
  2008-04-03 16:43 
CRONICA DE FILM: Bani gratis (Mad Money)
Distributia: Diane Keaton, Queen Latifah, Katie Holmes
Imaginea: John Bailey
Montaj: Wendy Greene Bricmont
Regia: Callie Khouri
Pentru fiecare tip de spectatori exista un anume gen de film, si in cazul in care oamenii au gusturi eclectice, atunci, cu siguranta, se vor gasi producatori care sa imbine toate preferintele pentru a iesi o pelicula cu succes de box-office. "Bani gratis" spune povestea a trei femei care reusesc sa sustraga milioane de dolari...   (442 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Garcea in NATO (4572 afisari)
 Anarhia de la Marea Neagra (2387 afisari)
 Varianta a zvasticii in "Romania Mare" (1979 afisari)
 Copiii poltergeist (1956 afisari)
 Fuga de pe mosia lui Voronin (1708 afisari)
 Cum puteti obtine cazierul pe loc (5319 afisari)
 Cea mai frumoasa sotie de la Summit: Prima Doamna a Azerbaijanului (5267 afisari)
 Mitul celor doi litri de apa pe zi, demontat de cercetatori (4459 afisari)
 Ingerul adoptat s-a transformat intr-un diavol deghizat in copil (3469 afisari)
 Summitul NATO: Risipa de mancare si bautura pentru jurnalistii acreditati la summit (2048 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01295 sec.