Ziua Logo
  Nr. 4198 de marti, 1 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
»  
Variantele concepute de MECT sunt definitivate prea tarziu * Specialistii sunt platiti generos un an pentru munca de o luna
Bac-ul clocit pe ultima suta
-- Candidatii la examenul de bacalaureat din acest an vor cunoaste varianta finala a subiectelor doar cu doua luni inainte de probele scrise, Ministerul Educatiei urmand sa le afiseze pe site-ul propriu abia in 11 aprilie.
Cat priveste probele orale, specialistii din minister inca mai clocesc la ele, pana in 27 aprilie, cand le vor face publice si pe acestea. Cele 100 de variante de subiecte pentru scris au fost postate...   (598 afisari)      2 comentarii
Locuri la gradinita
-- Capacitatea gradinitelor din Sectorul 4 al Capitalei va fi suplimentata anul acesta cu 650 de locuri, prin construirea a trei corpuri noi si extinderea altor patru, a anuntat primarul Adrian Inimaroiu.
"Avand in vedere criza acuta a locurilor in gradinite, am stabilit ca pentru anul acesta, pe langa lucrarile de reparatii in care intra unitatile de invatamant pe perioada vacantei, sa aiba loc o serie...   (160 afisari)
Contractul de sanatate in vigoare
-- De astazi intra in vigoare noul Contract-Cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008. Fata de anul trecut, documentul prevede o serie de modificari substantiale prin care autoritatile sanitare vor sa inlature disfunctionalitatile in managementul sistemului, dar mai ales sa creasca gradul de accesibilitate al cetatenilor la asistenta medicala primara si de specialitate.
Medicii de familie din localitatile urbane (atat cei care au avut contracte anterioare, cat si medicii nou veniti) au obligatia ca pana la 31 decembrie 2008 sa aiba inscrisi pe listele proprii minim 1.000...   (568 afisari)
Stiri pe scurt
Bautori curtenitori
Romanii sunt printre cei mai fideli si curtenitori europeni atunci cand ies in oras pentru a bea un pahar cu partenerul, se arata intr-un studiu recent realizat la initiativa SABMiller, privind preferintele europenilor in materie de consum de bere si bauturi alcoolice. Desi media europeana este de 68%, 80% dintre romani prefera sa iasa in oras pentru a bea un pahar impreuna cu partenerul lor actual si numai 45% dintre ei sunt dispusi sa o faca cu un potential...   (129 afisari)
     1 comentariu
Din luna aprilie
  2008-04-01 10:56 
Medicamentele vor fi prescrise doar sub forma denumirii comerciale
Medicamentele vor fi prescrise doar sub forma denumirii comerciale, potrivit noului contract-cadru privind asistenta medicala pentru 2008, care intra in vigoare, marti, 1 aprilie. Astfel, medicii nu vor mai trece in retete denumirea substantei active a medicamentului, ci denumirea comerciala a acestuia.
Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a declarat, citat de Rador, ca in acest fel se va imbunatati...   (381 afisari)
  2008-04-01 11:39 
Gazele s-ar putea scumpi de la 1 iulie
Pretul gazelor naturale ar putea creste de la 1 iulie, a anuntat, marti, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRDE), motivand ca distribuitorii au solicitat o crestere de 8% pana la 12%, relateaza Radio Romania Actualitati (RRA). In cazul in care cererile formulate de furnizori se vor dovedi a fi justificate, majorarea pretului la gaze va fi implemantata incepand cu 1 iulie 2008.
Pretul gazelor livrate consumatorilor nu va creste...   (175 afisari)
     1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata geniala (5003 afisari)
 Basescu a stricat filajul SRI (2994 afisari)
 Cum cad la pace Putin si Bush (1537 afisari)
 Gazprom contra NATO (1514 afisari)
 Mogulul F1 filmat intr-o orgie sexuala nazista (1404 afisari)
 Gigi Becali s-a suparat pe ziarista Andreea Cretulescu si a parasit platoul Realitatea Tv (4124 afisari)
 Curcubeu pentru Bush (3273 afisari)
 BBC a descoperit pinguini zburatori (2604 afisari)
 Calculati-va singuri taxa auto (2442 afisari)
 Viseaza la titlul Miss Anglia, desi are cu 30 de kilograme in plus fata de dimensiunile ideale (2391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01228 sec.