Ziua Logo
  Nr. 4198 de marti, 1 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Nottara, Odeon, Bulandra, Comedie, Opera Comica pentru Copii si Evreiescul de Stat pleaca in turneu la Madrid
Semana de teatro rumano
-- La prima Saptamana a Teatrului Romanesc la Madrid (6-13 aprilie), gazduita de Teatrul Arenal, participa sase institutii din Bucuresti - Nottara, Odeon, Bulandra, Comedie, Opera Comica pentru Copii si Evreiescul de Stat. Evenimentul, organizat de Primaria Capitalei (prin Directia de Cultura) si Centrul de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR) din capitala Spaniei, este completat si de doua expozitii.
Teatrele din RomAnia propun spectacole de genuri si cu tematici diverse - drame, comedii, muzicaluri -, dar si o premiera absoluta, cea a muzicalului montat de Mircea Diaconu la Opera Comica pentru Copii,...   (131 afisari)
Trilogia Culturii
Prof. Ion Ianosi si-a inceput completarea unor preocupari de-o viata - monografiile unor figuri emblematice din literatura si filosofia germana, rusa si romaneasca din ultimele secole - printr-un proiect monumental, gandit in trilogie, al carui titlu este "Autori si opere" (colectia Istoria mentalitatilor,...   (207 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Ordine si concordie
Castel Gandolfo 31 (Rador)
In ajunul plecarii sale, pentru a se inapoia in Cetatea Vaticanului, Suveranul Pontif a primit pe fruntasii autoritatilor orasului si pe mai multe sute de credinciosi. In scurta cuvantare pe care a rostit-o, Papa a spus ca Biserica se roaga lui Dumnezeu pentru ca pacea sa...   (81 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Zestre la Carturesti
Astazi, la Carturesti, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si tapiserie "Zestrea" de Anca Pintilie. "Zestrea", prin definitie populara, este un atribut feminin. Este averea primita de fata atunci cand porneste pe drumul ei si se desprinde de casa parinteasca. Demersul artistic porneste de la aceasta idee a mostenirii simbolice, o zestre de idei, imagini, mituri ce si-au lasat amprenta asupra personalitatii inca din povestile copilariei. (D.C.)
Caranfil...   (62 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata geniala (5003 afisari)
 Basescu a stricat filajul SRI (2994 afisari)
 Cum cad la pace Putin si Bush (1537 afisari)
 Gazprom contra NATO (1514 afisari)
 Mogulul F1 filmat intr-o orgie sexuala nazista (1404 afisari)
 Gigi Becali s-a suparat pe ziarista Andreea Cretulescu si a parasit platoul Realitatea Tv (4124 afisari)
 Curcubeu pentru Bush (3273 afisari)
 BBC a descoperit pinguini zburatori (2604 afisari)
 Calculati-va singuri taxa auto (2442 afisari)
 Viseaza la titlul Miss Anglia, desi are cu 30 de kilograme in plus fata de dimensiunile ideale (2391 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01032 sec.