Ziua Logo
  Nr. 4195 de vineri, 28 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Taxa auto trece de Bruxelles
-- Pentru masinile noi, sumele vor fi mai mici decat cele avansate de Guvern in luna ianuarie, in timp ce, pentru cele vechi, valorile vor creste
Taxa de poluare auto ar urma sa scada comparativ cu valorile avansate in luna ianuarie in cazul masinilor noi, pentru care emisiile de CO 2 vor reprezenta un criteriu de calcul, si va inregistra o crestere...   (1243 afisari)      2 comentarii
Statul "curentat" alternativ
-- Statul va acorda, in perioada 2008-2010, aproximativ 500 de milioane de euro firmelor care investesc in centrale de producere a energiei din surse alternative, suma alocata pentru acest an, prin sistemul certificatelor verzi, fiind de 130 de milioane de euro. Un certificat verde costa intre 24 si 42 de euro, iar autoritatile intentioneaza sa creasca valoarea la 26,2 si 46,2 euro.
"Am decis sa propunem Guvernului un proiect de HG pentru imbunatatirea sistemului, pentru ca avem multe solicitari pentru investitii in eoliene", a declarat ieri ministrul Varujan Vosganian intr-o conferinta...   (249 afisari)      4 comentarii
Scumpire nedecisa
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energie (ANRE) va decide in cateva zile daca pretul gazelor naturale livrate populatiei va creste de la 1 aprilie, dupa ce a primit solicitari de majorare de la cei doi mari distribuitori, a declarat, ieri, presedintele institutiei, Olosz Gergely.
"Ieri...   (196 afisari)
Erste vinde BCR Asigurari
Grupul austriac Erste vinde BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari catre Vienna Insurance Group (VIG) in cadrul unei tranzactii mai ample, care include renuntarea la mai multe companii de asigurari din Europa Centrala si de Est.
Valoarea totala a operatiunii este de 1,44 miliarde de euro.
"In Romania,...   (298 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Adopta un spatiu public!
Forum Invest si Ordinul Arhitectilor din Romania au lansat primul proiect privat de responsabilitate urbana pentru amenajarea coerenta a spatiilor publice din Bucuresti. Proiectul se numeste - "Adopta un spatiu public" -, in care Forum Invest isi asuma un spatiu public din capitala (piata Tudor Vladimirescu, din strada Eminescu) pentru ambientarea si amenajarea acestui spatiu, prin solutii green design si arta urbana, recurgand la un concurs de proiecte....   (120 afisari)
  2008-03-28 12:23 
Certificatul de urbanism al Proiectului Rosia Montana a fost anulat definitiv
Curtea de Apel Cluj a respins in mod irevocabil recursul declarat de Consiliul Judetean Alba si Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) impotriva sentintei Tribunalului Cluj prin care s-a anulat certificatul de urbanism pentru continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, anunta NewsIn. Organizatia ''Alburnus Maior'', unul dintre cei mai importanti opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana, a...   (538 afisari)      1 comentariu
  2008-03-28 12:57 
Un nou esec in negocierile de la Automobile Dacia
-- Muncitorii de la Pitesti ar putea pleca la fabrica Ford de la Craiova
O noua runda de negocieri dintre administratia si sindicalistii de la Automobile Dacia s-a incheiat cu un esec, anunta Rompres. ''Discutiile s-au incheiat fara nici un rezultat. In privinta ofertei salariale, conducerea a venit cu aceeasi oferta ca si pana acum. In aceste conditii greva continua'', a declarat liderul sindical, Nicolae Pavelescu. Reprezentantii protestatarilor,...   (402 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Suveica Poteras-Mantale (2012 afisari)
 "Am fost bodyguardul lui ben Laden" (1927 afisari)
 Panica in Parchete (1890 afisari)
 Gondola liberala (1610 afisari)
 Escorta Air Force One a aterizat la Cluj (1519 afisari)
 Imagini socante! Mutilat de o tumoare gigant de 70 de kilograme (2744 afisari)
 La 83 de ani, Lauren Bacall indrazneste sa arate un decolteu foarte indraznet (2322 afisari)
 Un georgian vrea sa se insoare cu femeia robot creata de el (1739 afisari)
 Abramovich vrea sa uneasca Rusia si SUA printr-un tunel (1676 afisari)
 Presedintia, despre zvonul legat de un posibil divort al lui Basescu: "Nu are nici o legatura cu realitatea" (1657 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01352 sec.