Ziua Logo
  Nr. 4193 de miercuri, 26 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
AVAS la tribunal cu teroristii
-- Nume sonore, precum Omar Hayssam si fratii Nanaa, condamnati sau banuiti de terorism, au cumparat firme in Romania, dar au "uitat" sa le plateasca
"In evidentele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sunt inregistrate, in prezent, aproximativ 1.200 de litigii aflate pe rolul instantelor de judecata", ne-a declarat Constantin...   (359 afisari)      1 comentariu
UE vrea TVA redusa la energie
Comisia Europeana intentioneaza sa introduca noi produse si servicii care sa beneficieze de cota redusa la TVA si, in schimb, sa elimine altele din aceasta categorie, potrivit unei consultari publice lansate de Comisia Europeana.
Conform noii propuneri, ar putea sa nu mai beneficieze de cota redusa...   (522 afisari)
     2 comentarii
Tranzactii "verzi"
Numarul certificatelor tranzactionate in martie pe Piata Centralizata a Certificatelor Verzi s-a ridicat la 5106 unitati, la un pret de inchidere de 151,63 lei/certificat, conform datelor publicate pe site-ul Operatorului Pietei de Energie - OPCOM. Cota obligatorie de energie "verde" pentru anul 2008...   (125 afisari)
Stiri pe scurt
Educatie bursiera
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va incepe, in acest an, primul program de responsabilitate sociala, denumit "Bursa de maine", prin care isi propune sa prezinte elevilor si studentilor oportunitatile oferite de domeniul financiar, in special de cel bursier. Bursa, impreuna cu unitatile de invatamant si alte asociatii de profil se va implica in sustinerea, conceperea si implementarea de programe de orientare profesionala. (F.B.)
Relansare Milka
Kraft Foods Romania,...   (112 afisari)
  2008-03-26 15:15 
Romania si Ucraina vor negocia termenii inchiderii "afacerii Krivog Rog"
-- 2008 se vrea a fi anul in care Romania si Ucraina doresc rezolvarea tuturor diferendelor economice
Romania si Ucraina vor incepe incepe saptamana viitoare tratativele pe problema combinatului minier de la Krivoi Rog, a anuntat ministrul ucrainean pentru Politica Industriala, Vladimir Novitki. Discutiile vor fi purtate la nivel de grupuri interdepartamentale de lucru.
Delegatia ucraineana va fi coordonata de viceministrul...   (809 afisari)
  2008-03-26 16:05 
BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara pentru a treia oara in acest an
-- Analistii se asteapta la cresterea dobanzilor la creditele si depozitele in lei
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a decis sa majoreze miercuri rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, pana la 9,5%. Este pentru a treia oara in acest an cand banca centrala modifica dobanda cheie, dupa ce nivelul acesteia fusese stabilit la 9% in sedinta din 4 februarie 2008, iar in ianuarie a urcat de la 7,5% la 8%....   (427 afisari)
  2008-03-26 17:07 
Jaguar si Land Rover trec in proprietatea Tata Motors
Compania indiana Tata Motors, al treilea constructor auto din lume, a anuntat preluarea marcilor de lux Jaguar si Land Rover de la constructorul american Ford Motor Co., pentru 2,3 miliarde dolari (1,48 miliarde euro) in bani gheata, adica mai putin de jumatate din pretul platit de Ford pentru cele doua marci de lux, anunta Rompres. Ford a achizitionat marca Jaguar in 1989 pentru o suma de 2,5 miliarde dolari iar anul urmator a preluat si Land...   (494 afisari)      2 comentarii
  2008-03-26 19:05 
Cod de bune maniere pentru furnizori si hypermarketuri
Executivul a aprobat infiintarea unei comisii care sa elaboreze un cod de bune practici intre retaileri si furnizori, anunta The Money Channel. Din comisie vor face parte reprezentanti ai Ministerelor Agriculturii, Finantelor si pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Intre patronatele si sindicatele din industria alimentara, pe de o parte, si hypermarketuri, pe de alta parte, a izbucnit in ultima luna un conflict major in privinta tarifelor...   (313 afisari)
Producatorii de legume francezi au obtinut daune de un milion de euro de la grupul Carrefour pentru practici comerciale similare celor din Romania
  2008-03-26 20:13 
Razboiul producatori-retaileri in versiune franceza
Federatia Nationala a Producatorilor de Legume din Franta a castigat procesul impotriva grupului de retail Carrefour. Curtea de apel din Caen a decis in 18 martie ca societatea Interdis (membra a grupului Carrefour) sa plateasca Federatiei un milion de euro daune si dobanzi, ca reparatii pentru prejudiciul...   (436 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Donatorul de organe s-a trezit din coma (3510 afisari)
 Ungurimea, tiganimea si romanimea in fata Marii Uniri (2663 afisari)
 Procurorii delatori (2062 afisari)
 Pestele de la cap se-mpute (1814 afisari)
 Ce va spune Putin la Bucuresti (1653 afisari)
 Un barbat este gravid in cinci luni (7310 afisari)
 Priscilla Presley recunoaste: Am fost victima unui medic care m-a macelarit (4667 afisari)
 "Sclava" din Bulgaria, obligata sa inoate intre pesti pirania (3349 afisari)
 Un imens bloc de gheata se desprinde de Antarctica  (2242 afisari)
 Barbatii cheltuiesc averi pe liposuctii, epilare cu laser, implant de par sau lifting facial (1932 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01434 sec.