Ziua Logo
  Nr. 4175 de miercuri, 5 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
Uninominal cu iz neconstitutional
-- Deputatii au aprobat ieri actul normativ care contine amendamente la limita legii fundamentale
Proiectul de lege privind votul uninominal a fost adoptat ieri de Camera Deputatilor, in urma unor dezbateri de peste sase ore. Noua lege prevede si alegerea prin uninominal a presedintilor de consilii...   (486 afisari)      6 comentarii
Plangere penala impotriva premierului
-- PD-L a anuntat ieri ca va depune o plangere penala impotriva premierului Tariceanu, deoarece nu a respectat decizia Parlamentului, care a adoptat motiunea simpla privind anularea taxei auto.
"Premierul, care nu a catadicsit sa puna in aplicare ceea ce presupunea adoptarea motiunii simple, da dovada de abuz in functie", a declarat Cristian Radulescu. Pedelistii considera ca premierul se face...   (414 afisari)      18 comentarii
Iliescu conspirat
-- Dosarul de securitate al lui Ion Iliescu nu a fost dat publicitatii, deoarece este considerat in continuare de securitate nationala si este clasificat. Declaratia apartine consilierului premierului, Marius Oprea, cel care a elaborat noua lege a CNSAS.
"Ion Iliescu a fost urmarit de o unitate conspirativa in cadrul Securitatii. Este vorba de UM 0110, unitate care se ocupa de activitati de contraspionaj pe tarile de est, adica, mai pe romaneste spus,...   (2081 afisari)      8 comentarii
Stiri pe scurt
PSD amana Pactul
Mircea Geoana a propus ieri ca semnarea Pactului National pentru Educatie sa aiba loc miercurea viitoare, sub egida Academiei Romane, pentru a se evita politizarea subiectului. "Pana atunci expertii partidelor, reprezentantii Comisiei prezidentiale, ai asociatiilor profesionale vor avea ragazul necesar pentru redactarea unui document convenit de catre toti", se arata in scrisoarea deschisa adresata de Geoana presedintelui
Basescu. (C.A.)
Misterul CIA
Biroul...   (190 afisari)
  2008-03-05 13:40 
Guvernul a hotarat ca alegerile locale sa se desfasoare in perioada 1-15 iunie
-- PSD propune ca data pentru alegerile locale 8 si 22 iunie
Organizarea primului tur al alegerilor locale la 1 iunie reprezinta o decizie politica a Guvernului, actul normativ de aplicare a deciziei urmand sa fie promovat in sedinta de saptamana viitoare, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca ar fi de preferat ca alegerile locale sa aiba...   (206 afisari)
  2008-03-05 13:54 
Premonitiile lui Nastase: In 2012 nu vom mai avea partide
Liderul social-democrat Adrian Nastase crede ca in 2012 nu vom mai avea partide. Pentru ca, votul uninominal functioneaza in SUA sau Anglia, "dar acolo sunt practic doar doua partide care se infrunta". La noi, insa, situatia este alta: avem multe partide, asa cum avea si Rusia postsovietica. Iar vecinilor de la est nu le-a mers "experimentul" cu uninominalul, arata Nastase pe blogul sau personal.
"Va reamintesc faptul ca, pe timpul lui...   (1568 afisari)
     3 comentarii
  2008-03-05 16:23 
Nastase il contreaza pe Geoana: Alegerile nu pot fi suprapuse
Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca alegerile locale nu pot fi cuplate cu cele parlamentare pentru ca, din punct de vedere tehnic, "ar fi foarte dificil", potrivit ziare.com. "Desemnarea colegiilor si pregatirea alegerilor pe noile baze ar putea fi realizate foarte greu pana la momentul alegerilor locale", a adaugat liderul PSD.
"In masura in care am dori sa suprapunem aceste alegeri la 1 iunie, sa...   (440 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sperietura ruseasca (4821 afisari)
 Scandalul literei "s" in Sinod (2321 afisari)
 Iliescu conspirat (2081 afisari)
 Suntem pe cai-putere (1905 afisari)
 Sfidarea canoanelor (1771 afisari)
 Bolnav de cancer, Patrick Swayze mai are cinci saptamani de trait (8180 afisari)
 Tulibu dibu douchoo (7625 afisari)
 IPS Teofan este noul Mitropolit al Moldovei (2677 afisari)
 La doar 5,5 centimetri, cel mai mic pistol din lume poate ucide un om (2119 afisari)
 Adio, paradisuri fiscale! (1970 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01251 sec.