Ziua Logo
  Nr. 4163 de miercuri, 20 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Radu Beligan primeste premiul de excelenta al Uniunii Teatrale din Romania
Mi-e teama ca e o farsa
Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) a anuntat ieri nominalizarile si premiile Senatului pentru anul 2007, care vor fi acordate in cadrul Galei programate pe 14 aprilie. Senatul a decis ca Premiul de excelenta s-i revina maestrului Beligan, caruia vestea cea buna i-a parvenit prin intermediul nostru,...   (537 afisari)
Unui prieten
De luni, Artele Vizuale romanesti, respectiv Filiala Sectiei de Pictura din Pitesti a Uniunii de profil au pierdut un nume de prima rezonanta - Gheorghe Pantelie.
Dincolo de durerea pe care o resimt, data fiind vechea si constanta prietenie si pretuire care ne legau, pot afirma fara urma de indoiala,...   (121 afisari)
Samanta de scandal
Patriotismul junglei. Unde ni sunt burghezii?
Scriitorul maghiar Peter Nadas a fost, de curand, in Romania, la premiera unui spectacol de teatru cu o piesa a domniei sale si a dat un interviu revistei "Observator cultural". Acolo, in interviu, spune un lucru simplu, de bun simt, fundamental, atat de "sarac cu duhul" de te si miri cum de, la noi,...   (576 afisari)      3 comentarii
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Europa, o corabie pe cale sa se scufunde (II)
Razboiul a trecut dincolo de soldati, dincolo de front, de liniile de rezistenta si de fortificatii, - si s'a indreptat impotriva populatiei civile, a femeilor, batranilor, copiilor, pomilor, animalelor, apelor si pamantului. Frontul a cuprins intreg teritoriul tarilor aflate in razboiu; fiecare cetatean...   (286 afisari)
Dialog intre religii
Ieri, la Libraria Carturesti, a fost lansat volumul "Dialog intre un filosof, un iudeu si un crestin", cea mai noua aparitie in colectia "Traditia crestina".
Cartea ingrijita de Adrian Muraru, traducere si note de Filotheia Bogoiu si Sorana Sorta, prefata si tabel cronologic de Bogdan Tataru-Cazaban...   (281 afisari)
     1 comentariu
Mitologii temporare
Azi, la din Torino, va fi inaugurata expozitia "Mitologii temporare (proiect despre limita)", organizata de Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.
Expozitia face parte din cadrul unei serii de evenimente, ce va fi inaugurata tot cu aceasta ocazie. Autorii acesteia sunt sase tineri artisti plastici din Romania, activi pe scena artistica nationala si internationala: Alexandru Radvan, Ciprian Paleologu, Cosmin...   (54 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Butelia ruseasca (2583 afisari)
 Kosovo, sau dictatul de la Washington (2462 afisari)
 Gazul si santajul (1725 afisari)
 Fila pierduta a istoriei (1711 afisari)
 Tatal regasit intr-o carte de bucate (1278 afisari)
 A cheltuit milioane de dolari ca sa arate ca mireasa lui Frankenstein (4494 afisari)
 Meduzele otravitoare sufoca Mediterana (2705 afisari)
 Jonathan Eyal, expert in securitate internationala: Politica UE in cazul Kosovo este o "prostie"  (2562 afisari)
 Dacia pregateste un Logan de teren (2438 afisari)
 Cum sa traiti 100 de ani (2338 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02083 sec.