Ziua Logo
  Nr. 4162 de marti, 19 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Foame de credite la orizont
-- Reticenta bancilor de a mai acorda credite va lovi economiile cu ritm ridicat de crestere din regiune, inclusiv Romania
Inasprirea conditiilor de creditare ar putea influenta negativ si economiile cu ritm ridicat de dezvoltare din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, potrivit unor analisti citati de CNBC, informeaza...   (465 afisari)      4 comentarii
Ploaia redreseaza agricultura in 2008
Recolta de cereale a Romaniei se va redresa in acest an agricol, dupa scaderea drastica din 2007, cand seceta a micsorat semnificativ productia, se arata intr-un raport al Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a ONU, precizeaza Mediafax.
"Recoltele de cereale din Uniunea Europeana ar putea creste...   (519 afisari)
Stiri pe scurt
Bani pentru IMM-uri
Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, si directorul executiv al Fondului European de Investitii (FEI), Francis Carpenter, au incheiat, ieri, un acord de finantare prin care Romania va transfera 100 milioane euro, reprezentand contributia la Fondul pentru resurse europene destinate IMM-urilor, informeaza Mediafax. Fondurile vor fi asigurate din sumele de prefinantare primite de la Comisia Europeana pentru asigurarea accesului la finantare a intreprinderilor...   (128 afisari)
Efectul Kosovo
  2008-02-19 14:13 
Rusia taie petrolul Germaniei
Compania petroliera ruseasca Lukoil, care alimenteaza Germania cu o treime din rezervele sale de petrol, a suspendat livrarile in ceea ce ar putea constitui o dovada a faptului ca Rusia se opune implacabil independentei Kosovo, relateaza The Daily Telegraph, in editia electronica.
Aceasta initiativa, care are cel mai probabil legatura cu o disputa privind tarifele de import, a subliniat capacitatea Rusiei de a-si manifesta nemultumirea printr-o "diplomatie...   (2158 afisari)
     3 comentarii
  2008-02-19 16:41 
Rusii vor in continuare o colaborare intre Gazprom si Romgaz
Compania rusa Gazprom isi mentine interesul pentru o colaborare cu Romgaz pentru construirea depozitului de gaze naturale de la Margineni. Potrivit practicii deja verificate in alte parteneriate similare, gigantul energetic rus este de acord cu o participatie de 50% in cazul unui parteneriat, anunta The Money Channel. Daca se va ajunge la o intelegere in acest sens, depozitul de la Margineni ar urma sa aiba o capacitate de circa doua miliarde...   (460 afisari)
  2008-02-19 17:19 
Producatorii agricoli ameninta cu blocarea activitatii supermarketurilor
Producatorii agricoli ameninta ca vor bloca activitatea supermarketurilor din cauza embargoului impus produselor romanesti de marile retele de retail, relateaza The Money Channel. Ei sunt nemultumiti de faptul ca supermarketurile au monopolizat consumul in marile orase si comercializeaza in proportie de peste 80% produse din import. ''Marii retaileri pun astfel o piatra de temelie la falimentul industriei alimentare din Romania'',...   (535 afisari)      2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo: cand SUA calca in propria-i balega (8055 afisari)
 Iubitul unui rege identificat dupa 700 de ani (2543 afisari)
 "Proprietatea" intra in colaps (2003 afisari)
 ONU, lovit de infarctul Kosovo (1909 afisari)
 Blocul miliardarilor (1750 afisari)
 Rusia s-ar teme de "cataclismul" refacerii Romaniei Mari (5656 afisari)
 "You'll never walk alone"- povestea unui imn (3095 afisari)
 Antarctica ascunde viermi, paianjeni si crustacee gigantice (2954 afisari)
 Tom Cruise o inseala pe Katie Holmes cu o bruneta (2441 afisari)
 Rusia taie petrolul Germaniei (2158 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02226 sec.