Ziua Logo
  Nr. 4150 de marti, 5 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
»  
CNSAS reanimat
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii va continua sa functioneze, dar membrii Colegiului nu mai au voie sa dea verdicte pana la elaborarea unei noi legi in Parlament. Institutia nu va trece in subordinea Guvernului, isi va pastra sediul actual, iar arhiva nu va fi instrainata. Acestea...   (297 afisari)      5 comentarii
Melescanu se vede pana-n martie la Justitie
-- Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a sustinut ieri ca are dreptul sa stea la sefia ministerului pana pe 3 martie, desi premierul Tariceanu asigurase ca "solutia definitiva" va fi gasita la inceputul lunii februarie.
"Subliniez ca va fi o scurta perioada de interimat, pentru ca la inceputul lunii februarie expira cele 45 de zile in interiorul carora trebuie gasita solutia definitiva privind numirea unui inlocuitor...   (253 afisari)      1 comentariu
Geoana lucreaza la Nastase
Mircea Geoana a declarat ieri ca membrii Biroului Permament s-au pronuntat pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National. Surpriza vine insa de la colegii lui Geoana care au precizat ca nu a existat o consultare pe tema reconfirmarii actualului presedinte...   (450 afisari)
Mitrea redevine vice la Camera
-- Deputatii si senatorii si-au ales conducerile, in prima zi de lucru din actuala sesiune parlamentara, noutatea fiind revenirea lui Miron Mitrea (PSD) in functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.
Pesedistii au fost de acord, in unanimitate, ca Miron Mitrea sa ocupe functia de vicepresedinte in Biroul Permanent al Camerei, in locul lui Eugen Nicolicea. Ceilalti vicepresedinti alesi sunt Valer Dorneanu...   (241 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
CCR se disculpa
Judecatorii Curtii Constitutionale au precizat ieri ca au primit anul trecut decizii de la CNSAS, in care li s-a transmis ca nu au avut calitatea de agenti sau colaboratori ai fostei politii politice comuniste. "Transmitem acest lucru tinand seama de recentele declaratii ale unor membri ai CNSAS, referitoare la verificarile ce s-ar efectua in acest moment, asupra judecatorilor Curtii Constitutionale", se arata in comunicatul CCR. Totodata, judecatorii Curtii spun...   (219 afisari)
     1 comentariu
Senatorii au decis:
  2008-02-05 13:23 
Casatoria intre persoane de acelasi sex, ilegala in Romania
Senatorii juristi au amendat Codul Familiei de asa maniera incat este clar de acum incolo ca familia are la baza doar casatoria intre persoane de sex opus.
Anterior, Codul Familiei arata ca "familia are la baza casatoria intre soti", fapt care lasa loc la interpretari, putandu-se presupune inclusiv ca sotii pot fi inclusiv de acelasi sex.
Prin urmare, in urma amendarii CF, se stabileste clar ca, in Romania, casatoria...   (797 afisari)
  2008-02-05 13:43 
Dragos Ujeniuc si filiala PDL Giurgiu se intorc la PNL
Deputatul Dragos Ujeniuc si intreaga filiala Giurgiu a PDL se intorc la PNL, la un an dupa ce au parasit tabara liberalilor. Ujeniuc a anuntat decizia marti, in plenul Camerei Deputatilor, precizand si motivul: PD-L nu are nici un viitor, arata NewsIn.
Ujeniuc a facut parte din grupul de liberali care au parasit PNL in decembrie 2006 pentru a forma PLD, formatiunea condusa de Theodor Stolojan. In decembrie 2007 PLD s-a unit cu PD, formatiune...   (523 afisari)
  2008-02-05 14:58 
ULTIMA ORA: Presedintele Camerei Deputatilor a refuzat sa inregistreze motiunea PDL privind taxa auto
Presedintele camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a refuzat marti sa inregistreze motiunea PDL privind taxa auto, invocand motive procedurale.
"Motiunea a fost depusa in conditii ilegale: nu ar fi trebuit depusa la Registratura ci in plenul Parlamentului si, in plus, adresa pe care a primit-o din partea grupului PD era anonima, deci nu putem decat presupune ca apartine PD", a declarat Bogdan Olteanu....   (265 afisari)
     2 comentarii
  2008-02-05 15:16 
Romanii se plang la Bruxelles ca nu au canalizare
Cum primarii nu se arata sensibili la cererile cetatenilor, acestia din urma se plang direct Uniunii Europene. Astfel ca, la Bruxelles, ajung petitii foarte bizare.
La Comisia pentru Petitii a Parlamentului European sunt primite anual peste 1.000 de petitii de la cetateni din toata Europa. Inclusiv din Romania.
Doar anul trecut au fost primite in jur de 100 de petitii de la cetateni romani, dar aproape jumatate dintre ele au fost declarate inadmisibile....   (225 afisari)
  2008-02-05 15:37 
ULTIMA ORA: Senatul va sesiza CCR pentru ministrii-parlamentari cercetati penal
Senatul a decis marti ca va sesiza Curtea Constitutionala pentru ministrii-parlamentari cercetati penal (Paul Pacuraru, Codrut Seres, Adrian Nastase, Miron Mitrea).
CCR va decide daca este nevoie de avizul Parlamentului in aceste cazuri.
Mai exact, presedintele Senatului va solicita CCR rezolvarea unui conflict de natura constitutionala intre Presedintie - Parchetul ICCJ- MJ si Parlament in privinta cererii de urmarire...   (171 afisari)
     1 comentariu
  2008-02-05 17:08 
Apel pentru Nastase si Iliescu
La nivelul grupurilor de deputati si senatori PSD a circulat astazi un apel scris care indemna la unitatea partidului si la folosirea tuturor energiilor si de folosirea experientei politice a tuturor liderilor, inclusiv a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase.
Apelul solicita actualei conduceri sa renunte la eventualele "frustrari" si sa reuneasca toate fortele partidului si continea un text referitor si la necesitatea definirii adversarului politic al PSD si a instituirii...   (649 afisari)
  2008-02-05 19:58 
CNSAS-ul isi pastreaza arhivele, dar nu va da verdicte
Colegiul CNSAS va continua sa administreze arhivele, iar pe parcursul celor 45 de zile pana la punerea de acord a legii cu decizia CCR, va avea atributii legate strict de asigurarea dreptului de acces la propriul dosar, fara a mai da verdicte si fara a verifica din oficiu anumite persoane, conform Ordonantei de Urgenta, relateaza NewsIn. In preambulul proiectului de ordonanta pe care reprezentantii Guvernului au propus-o se mentioneaza ca aceasta...   (294 afisari)      1 comentariu
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Curve in Parlamentul European? (4248 afisari)
 Bulgaria si Ungaria, cai troieni in NATO (2995 afisari)
 Dambovita nu-i ca Sena (2769 afisari)
 Revolta Marilor Rabini (1921 afisari)
 Tunul nuclear (1850 afisari)
 Daca faci sex cu colegul de birou, dai randament! (3464 afisari)
 Sotia primarului Videanu a lovit o masina si a fugit de la locul accidentului (2002 afisari)
 Multimilionar din salariu de 100 de dolari (1891 afisari)
 Vinde cadavre care costa cat un Mercedes ultimul tip (1755 afisari)
 Reteaua lui "Mutu'", decapitata (1682 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01825 sec.