Ziua Logo
  Nr. 4144 de marti, 29 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Doua spectacole intr-unul singur in montarea lui Tocilescu cu "Eduard al III-lea"
Povesti soldatesti, Caramitru si The Wall
-- Prima premiera din 2008 la Nationalul bucurestean - "Eduard al III-lea", o piesa atribuita in ultimii ani lui Shakespeare, tradusa in romaneste de George Volceanov si publicata de Editura Paralela 45, regizata acum de Alexandru Tocilescu - e o megaproductie de trei ore si jumatate, cu multi oameni in distributie - incepand cu Ion Caramitru in rolul titular si terminand cu figuratie de scutieri etc., multe arme, proiectii video cu efect "dolby surround" si cu totul bizara caracteristica de a oferi doua spectacole intr-unul singur.
Sa incepem prin a spune ca textul, piesa in sine, ar face sa para "Masura pentru masura" o culme a claritatii dramaturgice la Shakespeare. In "Eduard al III-lea" nimic nu e foarte clar, in afara faptului...   (376 afisari)      2 comentarii
Memorial Sighet - 15 ani
-- Primul memorial al victimelor comunismului din lume implineste 15 ani de la infiintare, prilej cu care este organizat, azi, la pranz, in Sala Oglinzilor de la Uniunea Scriitorilor un moment aniversar.
"La 29 ianuarie 1993, exact in urma cu 15 ani, participand ca invitat la o conferinta pentru drepturile omului la Strasbourg, am avut o intrevedere cu doamna Catherine Lalumiere, secretar general - in...   (328 afisari)      3 comentarii
Vremea descatusarilor
-- Duminica, la Cannes, comisarul European Jan Figel (foto) a anuntat lansarea unui studiu privind rolul culturii si al industriilor culturale in promovarea si stimularea creativitatii, inovatiei si dezvoltarii in interiorul UE.
Reprezentantii ministerelor de Cultura din UE au dezbatut pe marginea provocarilor pe care le infrunta industria muzicala, la evenimentul menit sa coincida cu debutul festivalului international dedicat...   (69 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Scriitorii, in randul oamenilor (II)
Domnul M. Ralea este convins ca " o conducere la Societatea Scriitorilor Romani ar trebui sa instituie cu regularitate si sorti de implinire efectiva, burse de studii si calatorie, destinate scriitorilor. Apoi adauga: "Problema traducerilor, - care se face la noi cum da Dumnezeu - ar trebui reglementata...   (115 afisari)
Stiri pe scurt
Concurs pentru vioara lui Enescu
Vioara Guarnieri, la care a cantat George Enescu, va fi cedata unui muzician roman in urma unui concurs care va fi organizat in februarie-martie, a declarat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, cu ocazia inaugurarii Salii Studio, redeschisa oficial la trei ani de la incendiul care a devastat-o. Instrumentul, evaluat la aproximativ doua milioane de euro, va fi mai intai asigurat, urmand ca Muzeul "Enescu" sa stabileasca ulterior conditiile...   (83 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fratia "Citroen" (5518 afisari)
 Traian Basescu in misiune la Belgrad (2418 afisari)
 Moartea lui Hristodoulos fragilizeaza Ortodoxia (2299 afisari)
 Clinton s-a opus intrarii Romaniei in NATO (2258 afisari)
 Samanta vrajbei (2172 afisari)
 A violat o gravida in ziua in care ii nastea nevasta (3876 afisari)
 Paris Hilton a iesit la agatat lesbiene (2372 afisari)
 Viorel Lis isi pune pirostriile, dupa zece ani de concubinaj cu mult mai tanara Oana (2274 afisari)
 Baze militare nucleare rusesti in Balcani si America de Sud (1989 afisari)
 Zeus si dragonul dacic pe Columna lui Traian (1987 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03240 sec.