Ziua Logo
  Nr. 4142 de sambata, 26 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
ZIUA de Weekend
»  
LOCURI IN INIMA
Toata lumea la BCU!
-- Problemele bibliotecilor din Romania sunt multe si vechi, cunoscute tuturor celor care le folosesc, intr-un scop sau altul. Insuficientele si deficientele fondului de carte, accesul in sala de lectura a unei biblioteci si imprumutul de carte pentru acasa sunt numai cateva dintre ele.
In Bucuresti, cele mai multe din putinele biblioteci publice la care are acces muritorul de rand ofera un fond de carte modest. Iar institutii precum Biblioteca Nationala si Biblioteca Academiei, bogate...   (288 afisari)
A FOST ODATA...
Petru Cretia, eruditul adversar al mediocritatii
-- Au trecut aproape 11 ani de la moartea lui. Nu-mi amintesc ca anul trecut, cand era vorba de o cifra rotunda, sa fi citit in presa culturala sau in ziarele centrale vreo vorba despre ce rol a jucat Petru Cretia in cultura romana a ultimelor decenii. Stia el ce stia despre insemnatatea numelui, atunci cand si-a dedicat una din ultimele carti, "Luminile si umbrele sufletului", "celor fara nume".
De multe ori, uitarea poate face ca insemnatatea unui nume propriu sa ramana doar undeva in memoria initiatilor, fara sa patrunda in memoria colectiva, din cauza prejudecatilor care, tot el spunea, "stau...   (843 afisari)      1 comentariu
CRONICA DE TEATRU
Oscar Wilde si lumea virtuala
Deschizi o carte cu povesti si din ea tasnesc personaje din lumea lui "a fost odata" care incep sa danseze pe muzica electro, paginile se coloreaza de la sine cu imagini din lumea lui "se intampla acum", cuvintele se rostesc cald si poetic, dar la microfon, linii trasate de creioane colorate invizibile...   (235 afisari)      1 comentariu
DE CITIT
Fanatism, prostitutie si spirit creator
Portretul fanaticului
Tradus de Nadine Gordimer pentru Editura Humanitas, volumul "Cum sa lecuiesti un fanatic" contine cateva eseuri de Amos Oz si un interviu cu acest bine cunoscut scriitor din Israelul contemporan. Gasiti aici un portret si o categorizare nuantata a fanaticului, construite de premisa...   (310 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura ruseasca in Serbia (2857 afisari)
 Tiparul otravit (2279 afisari)
 Eminescu si geopolitica Marii Negre in iunie 1883 (2072 afisari)
 SRS transferat (2011 afisari)
 Manevra Macovei (1954 afisari)
 Elodia catre Cioaca: "Adevarul poate iese intr-o zi" (2905 afisari)
 Ion din Cornesti, spaima pilotilor de la Otopeni si Baneasa (1969 afisari)
 Lituania vrea sa isi schimbe numele (1903 afisari)
 Daniela Popa, huiduita la scena deschisa (1870 afisari)
 Inalta Curte de Casatie si Justitie, "ocupata" de hackeri (1457 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01965 sec.