Ziua Logo
  Nr. 4134 de joi, 17 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
CRONICA DE FILM
  2008-01-17 17:37 
Legenda vie (I Am Legend)
Distributie: Will Smith
Montaj: Wayne Wahrman
Imagine: Andrew Lesnie
Regie: Francis Lawrence
Valoarea unui actor nu este data numai de calitatea interpretarilor sale, ci si de modul in care isi alege filmele. In cazul lui Will Smith, am putea spune ca avem de-a face cu un actor matur, care in ultima vreme a optat numai pentru proiecte interesante, care l-au pus in valoare. Nici "I am legend" nu face exceptie de la aceasta regula.
In acest lungmetraj,...   (660 afisari)
Gusturile (nu) se discuta
-- Academicienii americani n-au inclus filmul lui Mungiu pe lista nominalizarilor la Oscar, iar criticii protesteaza
"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" nu a fost inclus de membrii Academiei americane de film pe lista lunga a nominalizarilor la Oscarul pentru film strain. Dupa ce a obtinut, la Cannes, trofeul cel mare, filmul...   (440 afisari)      1 comentariu
Oaspeti si debuturi
-- In urmatoarele zile, Opera Nationala din Bucuresti le-a rezervat iubitorilor genului un program care presupune debuturi si oaspeti.
In aceasta seara, de la ora 18.30, pe muzica lui Charles Gounod, in "Faust", publicul va asista la doua debuturi: rolul titular va fi interpretat de tenorul Calin Bratescu, iar cel al Margaretei de catre...   (93 afisari)
Artisti romani si maghiari de Salon
In deschiderea seriei de manifestari pe care Centrul Cultural al Republicii Ungare le va organiza in cursul Anului European al Dialogului Intercultural, pe 21 ianuarie, la ora 18.00, in colaborare cu Clubul Fotografic Nufarul din Oradea, va avea loc, la sediul din str. Batistei, vernisajul Salonului International al Artistilor Fotografi Romani si Maghiari de Pretutindeni.
Cea de-a doua editie a salonului se deruleaza sub inaltul patronaj al Presedintiilor din...   (44 afisari)
Romania "cu joben si garoafa" in Arizona
-- Selectionata, alaturi de alte 64 de lucrari ale unor importanti pictori din Statele Unite ale Americii, Asia, Canada si Europa, lucrarea "Natura statica cu joben si garoafa" (Still Life with Silk Hat and Carnation - foto) a pictorului Zamfir Dumitrescu reprezinta zilele acestea Romania la expozitia anuala de iarna "The International Guild of Realism: Third Annual Juried Exhibition".
Expusa la Galeria "Scottsdale Fine Art" din Arizona, lucrarea lui Zamfir Dumitrescu poate fi vazuta, ca de altfel toate operele selectionate, si pe site-ul galeriei (www.scottsdalefineart.com). Pe de alta...   (212 afisari)      1 comentariu
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Primul - ministru despre dreptate si omenie (II)
In realitate dreptatea si omenia inseamna mai mult decat legalitatea, in orice caz o include. Legea e abstracta, omenia e practica. Dreptatea poate sa interpreteze aplicarea unei legi ca sa faca un gest de omenie. Mai ales cand jur-imprejurul nostru lumea se clatina, cand tuturor li se cer jertfe din ce in ce mai grele, cand trebuie sa se realizeze si sa potenteze cea mai deplina comunitate nationala in discplina...   (38 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Erorile lui Nostradamus (6194 afisari)
 Prim-ministru jucator (3500 afisari)
 Coruptie in SRI (3080 afisari)
 Dusmanii lui Eminescu la Chisinau si Cotroceni (2414 afisari)
 Nu vreti un doctorat? (2143 afisari)
 Moda testicolelor agatate de masina face ravagii in SUA (2672 afisari)
 Bulgaria, calul troian al Rusiei in UE si NATO (2203 afisari)
 Omar Hayssam pregateste dezvaluiri incendiare  (2011 afisari)
 Un palmier din Madagascar se vede din spatiu (1832 afisari)
 Cristian Cioaca: "Elodia este in viata" (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02527 sec.