Ziua Logo
  Nr. 4125 de luni, 7 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Mihaita mai duce Comedia inca trei ani
-- Teatrul infiintat de Radu Beligan se apropie de o jumatate de veac de existenta
"Buna sa va fie inima. Multumesc ca ati venit pe o asemenea vreme. Daca eu am un merit ca director al Teatrului de Comedie, este ca am reusit sa aduc oameni de valoare si de suflet aici, la teatru. Sunt...   (673 afisari)
Valetul si stapanii Rousseau, Diderot si Grimm
-- Distinsa, in 2005, cu Premiile "Mac Orlan, cel al Academiei din Maine si pentru roman, cartea lui Francois Vallejo - "Valetul Lambert si stapanii sai" - a aparut, in traducerea Elenei Dan, in versiune romaneasca la Editura Historia.
Catalogat de catre L'Express drept "un soi de farsa filozofica", romanul isi deruleaza actiunea in Secolul Luminilor. Diderot, Rousseau si Grimm se afla reuniti in cursul unei calatorii in Italia. Fapt...   (75 afisari)
Polonia promoveaza pozitivismul fata de romani
-- La inceput de an, varsovian, au fost "Cuvintele uitate ale admiratiei". Institutul Cultural Roman din capitala Poloniei transmite ca, "in centrul Varsoviei, autobuzele poarta cuvinte magulitoare la adresa romanilor, spuse de mari personalitati ale istoriei poloneze".
Ca si in alte tari europene, in Polonia romanii sunt relativ putin cunoscuti si, uneori, perceptia publica la adresa noastra este dominata de stereotipuri negative.
Lucrurile nu au stat intotdeauna asa....   (606 afisari)
Premii de la Forum
-- Forumul Muzical Roman, condus de catre criticul muzical Smaranda Oteanu-Bunea, va acorda, maine, premiile pentru anul proaspat incheiat. Gala va fi gazduita, cu incepere de la o0rele 19.00, de catre Muzeul National Cotroceni.
Pianistului Dan Grigore (foto 1), baritonului Nicolae Herlea (foto 2) si dirijorului Ilarion Ionescu-Galati (foto 3) le vor fi inmanate premiile de excelenta pentru anul 2007. Ceilalti laureati ai anului trecut sunt urmatorii: Premiile criticii muzicale...   (233 afisari)
Stiri pe scurt
Premii si puncte pentru "4,3,2"
Asociatia Nationala a Criticilor de Film din SUA a desemnat productia lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", drept cel mai bun film strain, in cadrul premiilor anuale ale asociatiei, informeaza publicatia Hollywood Reporter in editia sa online, citata de Mediafax. "4,3,2" a fost urmat in top de productiile "The Diving Bell and the Butterfly" si "Persepolis" de Julian Schnabel si "Nu exista tara pentru batrani" al fratilor Ethan si Joel...   (80 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calendar Fiscal 2008 (5497 afisari)
 Jale la DIICOT (5097 afisari)
 Noua lupta de clasa (2655 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy si legatura cu KGB-ul (2227 afisari)
 Crima din familia Theron din nou sub lupa (2113 afisari)
 Cioaca, drum bun spre Elodia (3582 afisari)
 SUA si Iranul la un pas de razboi  (2285 afisari)
 Becurile economice - bune, dar rele (2235 afisari)
 Un american si-a pus iubita la fiert (1811 afisari)
 Dinozaurii au disparut din cauza... tantarilor (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01964 sec.