Ziua Logo
  Nr. 4125 de luni, 7 ianuarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
Bush in Israel - lung prilej de vorbe si de ipoteze de Tesu SOLOMOVICI
-- Presedintele Statelor Unite soseste la inceputul acestei saptamani in Orientul Mijlociu intr-o vizita de opt zile. Itinerariul prezidential cuprinde cateva tari arabe, dar cea mai importanta escala o face in Tara Sfanta, unde se va intalni, la Ierusalim, cu premierul Ehud Olmert si presedintele Israelului Shimon Peres, si la Muqaata, in Ramallah, cu presedintele Autoritatii Palestiniene Mahmoud Abbas (Abu Mazen) si prim-ministrul Salam Fayyad.
E o vizita curioasa, cu cat, de obicei, candidatii la presedintia Statelor Unite vin la Ierusalim in timpul campaniei lor electorale. A devenit traditie ca ei sa mearga la Zidul Plangerii si sa puna un...   (891 afisari)      8 comentarii
Cum nu vom fi niciodata... de Octavian HOANDRA
-- Austria devine, din ce in ce mai vizibil, mai ales iarna, "Mecca" turistilor romani, de la cei de conditie modesta, pana la cea medie si peste. Cu totii admira sistemul austriac, cu totii sunt siderati de imbinarea fericita intre spatiile naturale, cele publice si cele private.
Echilibru extraordinar intre natura si stilistica arhitectonica, intre comportamentul uman si "civismul" spatiilor nu face decat sa sublinieze inca o data - in pofida celor care mai au naivitatea sa creada...   (1251 afisari)      5 comentarii
Demnitatea refuzului de Dan CIACHIR
-- La inceputul lunii decembrie, Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc, condus de domnul Dinu Zamfirescu, a facut un gest admirabil, tiparind in conditii grafice excelente trei volume semnate de Pavel Chihaia. Pavel Chihaia este inainte de toate autorul romanului - un roman vast si bogat - "Blocada", pe care continui sa-l consider "o carte cat o opera". Una care rezista la recitire si isi pastreaza nestirbite forta epica si modernitatea la 60 de ani de la aparitie.
"Blocada" a aparut initial in 1947, in preajma Craciunului, purtand semnatura unui scriitor de 25 de ani, pe deplin format, care isi incepea cariera ca un romancier profesionist francez sau american. Din...   (984 afisari)      3 comentarii
Urari la inceput de an de Red APPLE
-- Perioada urarilor de Anul Nou nu s-a stins. Vrem si noi sa dorim cateva lucruri celor asupra carora ne-am aplecat si despre care am scris anul trecut.
Lui Traian Basescu ii dorim sanatate, viziune si o echipa profesionista.
Lui Mircea Geoana ii uram sa traiasca bine.
Lui Calin Popescu-Tariceanu ii dorim un sfarsit de mandat eficient.
Lui Marko Bela...   (952 afisari)
     1 comentariu
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
A inceput procesul alegerii unui nou presedinte al SUA. In timp ce Partidul Democrat incearca o premiera cu un candidat care nu este alb si cu o femeie, Partidul Republican a surprins deoarece s-a prezentat cu doi mari conservatori.
Mai mult inca, cei doi candidati republicani sunt practicanti religiosi,...   (500 afisari)
     2 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Calendar Fiscal 2008 (5497 afisari)
 Jale la DIICOT (5097 afisari)
 Noua lupta de clasa (2655 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy si legatura cu KGB-ul (2227 afisari)
 Crima din familia Theron din nou sub lupa (2113 afisari)
 Cioaca, drum bun spre Elodia (3582 afisari)
 SUA si Iranul la un pas de razboi  (2285 afisari)
 Becurile economice - bune, dar rele (2235 afisari)
 Un american si-a pus iubita la fiert (1811 afisari)
 Dinozaurii au disparut din cauza... tantarilor (1787 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03781 sec.