Ziua Logo
  Nr. 4120 de joi, 27 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
   (267 afisari)      1 comentariu
"Sambata, duminica, luni" si La multi ani!
-- De Craciun, Matei Alexandru (foto), actor al Teatrului National din Bucuresti, a implinit 80 de ani. Azi, admiratorii sai iubitori de teatru il pot vedea pe scena, de la "Amfiteatru", alaturi de colegii din comedia "Sambata, duminica, luni" de Eduardo de Filippo, recenta premiera a TNB in regia lui Dinu Cernescu.
Nu numai actor, dar si regizor, Matei Alexandru se bucura de pretuirea colegilor sai, aducand la rampa, sau pe micul ecran, creatii diverse, roluri imbogatite cu umorul sau moldovenesc.
In aproape sase...   (119 afisari)
     2 comentarii
Iisus, Fiul omului
-- "Iubea toate lucrurile frumoase, chipurile sfioase de copii si mirul si tamaia de la miazazi.(...) Si iubea florile de alun. L-am vazut strangandu-le in mainile Lui si acoperindu-si fata cu petale, de parca ar fi vrut sa imbratiseze cu dragostea Lui toti copacii din lume" - Rumanous, un poet grec
Conceput ca "un mozaic al vietii lui Iisus vazut prin ochii celor care l-au cunoscut, iubit si tradat, filtrat prin splendoarea scriiturii lui Khalil Gibran" (The New York Times), volumul "Iisus, Fiul...   (261 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Craciun
Cuvantul cu care se arata sarbatoarea nasterii Domnului a capatat in timp cateva noi intelesuri. Se zice Craciun icoanei pe care se afla zugravit staulul Nativitatii sI cu care, mai ales la tara, preotii nu uita sa umble din casa in casa, vestind oamenilor marea sarbatoare. Credinciosii se inchina si saruta icoana.
In vorbirea populara este numit de asemenea Craciun colacul, pe care tarancile il fac abia primavara, din aluatul oprit anume de sarbatori....   (55 afisari)
Stiri pe scurt
Cursuri de la ICR
Institutul Cultural Roman organizeaza, incepand din ianuarie 2008, cursuri de limba romana pentru straini. Vor preda cadre universitare de la Universitatea din Bucuresti. Programul include o premiera: componenta lingvistica va fi completata de conferinte in limba engleza despre cultura si civilizatia romaneasca, sustinute de personalitati ale vietii publice si culturale. Conferintele vor avea urmatoarele teme: "Prezentarea Bucurestiului" (conferentiar: Ruxanda...   (63 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vrem Romania Mare inapoi? (2706 afisari)
 Basescu o intarzie pe Norica (2236 afisari)
 Nastase il contrazice pe Basescu (1768 afisari)
 Tulus citeste ZIUA (1339 afisari)
 Romanca moarta in Ungaria (1280 afisari)
 Macelarul din Alba, prins in gara din Deva (1844 afisari)
 Moscova inarmeaza Teheranul (1444 afisari)
 Benazir Bhutto a fost ucisa intr-un atentat (994 afisari)
 Procuror DNA, demis de Basescu (831 afisari)
 "El Mundo": Reality show cu Sarkozy si Carla Bruni, in Egipt (798 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.17945 sec.