Ziua Logo
  Nr. 4118 de sambata, 22 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
ZIUA de Weekend
»  
LOCURI IN INIMA
O biserica supravietuitoare
-- Caramida rosietica a biserii ce se vede langa actualul Muzeu National de Arta al Romaniei, odata palat regal, este o pata de culoare familiara nenumaratilor trecatori prin Piata Revolutiei din Bucuresti. Este un semn distinctiv ale acestui monument de arhitectura al orasului, supravietuitor al urgiei comuniste datorita sprijinului ferm al arhitectilor.
O aura nobila inconjoara lacasul de cult, iar atmosfera din interior, atunci cand nu este slujba, nu este bruiata de zgomotele agresive ale vietii citadine.
Cromatica cu personalitate puternica atrage...   (234 afisari)
A FOST ODATA...
Carmen Sylva, regina care a slujit "o religie a artei"
In toiul zilei de 29 decembrie 1843, in Castelul Monrepos din Neuwied, in Germania, Principesa Maria de Nassau, fiica cea mare a ducelui de Nassau si sora Marelui Duce de Luxemburg si a Reginei Suediei, ii dadea nastere lui Elizabeth Pauline Ottilie Luise zu Wied. Fiica Principesei si a lui Hermann,...   (693 afisari)      1 comentariu
CRONICA DE TEATRU
Intre legenda si demonii lumii reale
Spre lumea povestilor orientale drumul se deseneaza intotdeauna diferit, urmeaza sinuozitatile oniricului, iar la capat dezvaluie limpezimi greu de tradus apoi in cuvinte. Cele doua piese intr-un act ale lui Yukio Mishima, "Hanjo" si "Seijo", adunate de regizorul Issey Takizawa intr-un spectacol numit,...   (89 afisari)
CRONICA DE CARTE
Oamenii asa cum sunt
Ma folosesc de hotararea Academiei Romane de a-i premia acum, la sfarsitul lui 2007, pe scriitorii Sorin Stoica, Florina Ilis si Claudiu Komartin pentru cartile pe care le-au publicat in 2005 pentru a incerca o cronica despre "O limba comuna", romanul apartinandu-i primului scriitor mentionat, fara a...   (96 afisari)
DE CITIT
Pentru copii mici si mari
-- O cartitica de citit copiilor, mai mici si mai mari, in zilele sarbatorilor de iarna. Autorul povestii marturiseste din capul locului: "Asa ca eu, fiind indragostit de viata, voi lupta intotdeauna sa-i amintesc lumii si sa-mi amintesc mie insumi ca, in cele din urma, suntem niste fiinte bune."
Povestea supusa de catarca, o bizara faptura, porneste de la Arca lui Noe si de la o stea de mare si ajunge la Steaua Magilor. Citind-o, veti retrai momentul fondator al crestinatatii.
Sergio Bambaren....   (52 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dosarele pierdute ale revolutiei: teroristii de la "Romarta" (5685 afisari)
 Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna (2673 afisari)
 Hashim Thaci: ascensiunea unui terorist in Kosovo (2545 afisari)
 Realitatea Media s-a retras din Clubul Roman de Presa (1774 afisari)
 O noua mazilire nationala (1773 afisari)
 Rusia isi trimite in misiune cel mai nou submarin (1701 afisari)
 Will Smith crede ca Hitler a fost un om bun (1184 afisari)
 Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii (1078 afisari)
 J. Edgar Hoover planuia arestarea a 12.000 de americani  (890 afisari)
 "Brad de Craciun", din oameni (751 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01238 sec.