Ziua Logo
  Nr. 4117 de vineri, 21 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
   (114 afisari)
ACTUALE
Hemingway si Cosasu la "Polirom"
Doi scriitori. De facturi diferite, s-ar zice, legati de jurnalism si evenimentul consumat la zi, orice s-ar putea spune in plus. Fiecare in felul lui. Au ars la varful pustii sau in miezul pipei, cum nu se poate mai intens. Si au calatorit mult. Cum au putut, cum le-a fost dat. Mai cu avionul, mai cu...   (141 afisari)
Sterian, in albume si colectii private
-- Perioada interbelica a fost pentru artele vizuale romanesti un taram de o fertilitate indiscutabila, cu manifestari innoitoare si aducerea la zi a unor curente europene de prim rang. La asta a contribuit, fireste, contactul direct prin calatorii, ateliere, burse si scolarizari prelungite a multor artisti care au asimilat in functie de temperament si vocatie noul, transportandu-l la revenirea in tara cu entuziasmul si stralucirea tineretii.
Margareta Sterian (1987-1992) este unul din acei artisti care, dupa cativa ani petrecuti la Paris (1922-1928), ani in care va fi absorbit fascinata forme si culori, lucrand ea insasi cu febrilitate creatoare,...   (179 afisari)
Stiri pe scurt
Poveste de Craciun
Teatrul Masca va prezenta vineri si sambata "Concert de Craciun", un spectacol de muzica de jazz, gospel si arii din operete celebre cu Mircea Tiberian si Maria Raducanu. Respectand un obicei vechi de trei ani, Teatrul Masca organizeaza si in acest an un spectacol de sarbatori. Concertul este destinat tinerilor, iar atmosfera de sarbatori va fi creata de Cristian Iacob alaturi de Mircea Tiberian, Maria Raducanu si invitatii lor care vor canta jazz, muzica gospel...   (54 afisari)
Cronica de film
  2007-12-20 15:12 
Bee Movie: povestea unei albine (Bee Movie)
-- Distributia: Jerry Seinfeld, Renee Zellweger, Matthew Broderic. Montaj: Nick Fletcher. Regia: Simon J. Smith si Steve Hickner.
Lumea insectelor se pare ca este o buna sursa de inspiratie pentru cei care realizeaza filme de animatie computerizata. Pana acum furnicile au fost personajele principale in "Antz" si gandacii au capatat insusiri omenesti in "A Bug's Life". De data aceasta, a venit timpul ca si albinele sa aiba propriul lor film.
In...   (219 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA VA COLINDA! (2487 afisari)
 Experimentul KGB. Pana cand? (2457 afisari)
 Kosovo (1908 afisari)
 Procurorii nu l-au convins pe tatal Simonei (1445 afisari)
 Desertul A2 (1373 afisari)
 Sarkozy incalca protocolul Vaticanului din dragoste pentru Carla Bruni (1257 afisari)
 Accidentul lui Orban: Martorii mai au un pic si isi petrec Sarbatorile la Parchet (916 afisari)
 Practic si distractiv: Un restaurant german este dotat cu gauri pentru fumat (909 afisari)
 Iliescu vrea sa mistifice adevarul despre decembrie '89 si in cartile de istorie (849 afisari)
 New Orleans: Primaria si-a tratat locuitorii cu electrosocuri si gaze lacrimogene (548 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01069 sec.