Ziua Logo
  Nr. 4112 de sambata, 15 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
A XI-a editie a Festivalului International de Film Studentesc s-a incheiat
Lauri pentru CineMaiubit
Editia a XI-a a festivalului CineMAiubit, care s-a incheiat joi seara, si-a desemnat castigatorii. Marele Premiu al Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit a fost acordat, joi seara, la Cinema Studio, scurtmetrajului de fictiune "Stefan" de Stanca Radu, iar premiul "Pro Cinema" a fost...   (233 afisari)      1 comentariu
Renato Bruson la ONB
-- Astazi, incepand cu ora 18.30, in sala de spectacole a Operei Nationale din Bucuresti, se va canta "Rigoletto", spectacol care se bucura de participarea extraordinara a baritonului italian Renato Bruson.
Celebrul bariton a fost prezent pe cele mai mari scene lirice ale lumii, printre care Teatrul Scala, Covent Garden, Staatsoper Viena, Metropolitan etc. Intensa sa activitate teatrala nu l-a impiedicat...   (81 afisari)
Trei lansari de carte marca Saizescu
-- La "Libraria Noi - Galeria Teatrului National" din Bucuresti au fost lansate ieri trei volume purtand semnatura Geo Saizescu: "Istoria dramatica a unui film comic - Pacala" (Ed.itura "Pacala"), "Svejk" - o viziune cinematografica dupa Jaroslaw Hasek, prefatata de acad. Dumitru Radu Popescu (Editura "Victor") si "Asta-seara dansam cu... Bachus" (Editura "Scrisul Romanesc").
La eveniment au luat cuvantul personalitati ale artelor si culturii romanesti, maestru de ceremonii fiind regizorul Al. G. Croitoru, cu nelipsitu-i farmec. Au incercat sa descifreze "secretul lui Saizescu"...   (97 afisari)
Stiri pe scurt
"trei" la Atelier 35
Filme de scurtmetraj avand drept motiv central "trei" si create la Atelierul de Creatie 35, vor fi proiectate, luni, cea mai buna productie votata de participanti urmand sa fie postata pe blogul Atelier 35. Ca urmare a apelului lansat in urma cu aproximativ o luna de zile, tineri cu varsta de pana in 35 de ani au creat scurtmetraje cu tema centrala "trei", iar vizionarile vor fi urmate de discutii. Atelierul "Film experiment" isi propune sa devina un eveniment...   (59 afisari)
  2007-12-16 12:23 
A murit Mihai Pelin
Istoricul, scriitorul si publicistul Mihai Pelin a murit in reculegere, in seara zilei de vineri 14 decembrie, la Spitalul Fundeni, dupa ce la patul de suferinta un cor de tineri, condus de preotul Clinicii, i-a cantat colinde. Prietenii si cititorii sai pot prezenta un ultim omagiu in Capela Cimitirului Straulesti II, unde va fi depus de luni pana marti corpul neinsufletit al celui ce-a fost, pana in ultimele sale zile de viata, un neobosit cautator de adevar. Funeraliile vor...   (1710 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Misterul rachetelor nucleare "pierdute" de SUA (3215 afisari)
 Vanzarea evreilor nu a inceput pe vremea lui Ceausescu (3209 afisari)
 Avarie externa (2971 afisari)
 Viata revine la Cernobal (2561 afisari)
 Kosovo, consecintele razboiului (2413 afisari)
 A murit Mihai Pelin (1710 afisari)
 Si politistii plang... (907 afisari)
 Cel mai periculos "capo" din Napoli a fost arestat (763 afisari)
 Stefan Banica este tata pentru a doua oara (754 afisari)
 Premierul polonez considera "inacceptabile" declaratiile Rusiei privind scutul antiracheta (646 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01977 sec.