Ziua Logo
  Nr. 4110 de joi, 13 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Vernisaj multiplu, un singur protagonist: Sorin Dumitrescu
Sacru si bizantin
"Vremea Craciunului este sarbatoarea Luminii, iar palatul Sfintilor Brancoveni un loc privilegiat pentru a o celebra cu vrednicie si cuviinta, iata, si prin arta impetuoasa si provocatoare - precum autorul ei - Sorin Dumitrescu" anunta criticul de arta si director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti...   (296 afisari)      1 comentariu
TROOPER, un nou inceput
-- Cunoscuta formatie de rock TROOPER, catalogata de critici ca una dintre cele mai bune formatii de heavy metal de la noi, tocmai si-a lansat box-setul "Amintiri - 12 ani", lansare marcata de un concert intr-o sala arhiplina. Am profitat de moment pentru a face un scurt interviu cu Alin Dinca, alias Coyotu' (foto), valorosul solist vocal al trupei:
De ce "Amintiri"? Sunteti la inceput de drum, chiar daca au trecut 12 ani de la formarea trupei...
Am spus mereu ca in cele din urma ramanem doar cu amintirile. Totul trece, dar amintirile frumoase raman....   (91 afisari)
Opera din Iasi, din nou la Bucuresti
Anul trecut, Opera din Iasi a implinit o jumatate de veac de existenta - un eveniment aniversat insa cu tristete, pentru ca Teatrul National, pe scena unde isi desfasoara activitatea, intrase in reparatii, astfel incat, pentru vreo 36 de luni, ansamblul nu are cum sa prezinte publicului spectacole "adevarate",...   (110 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- AG a Societatii Scriitorilor Romani pentru desemnarea noului presedinte (I)
Ieri dimineata s' au intrunit membrii " Societatii scriitorilor Romani", in adunare generala extraordinara, convocata pentru alegerea unui nou presedinte in locul regretatutului N.M. Condiescu. Au fost prezenti 144 scriitori - numar care arata ca adunarea s' a bucurat de o bogata participare - in frunte cu membrii comitetului, al carui vice- presedinte este d-l Ion Marin Sadoveanu.
Dintre...   (21 afisari)
Stiri pe scurt
Scriitorul si criticii
Astazi, la Sala cu Oglinzi de la sediul central al Uniunii Scriitorilor din Romania, va avea loc la ora 17.00 reuniunea cu tema "Scriitorul si criticii sai", avandu-l drept invitat special pe Augustin Buzura. La reuniune vor prezenta Nicolae Manolescu, Luminita Marcu, Ion Simut si Alex Stefanescu. (D.C.)
Romani tradusi
17 volume semnate de autori romani au fost publicate in cursul acestui an cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin programul Translation...   (72 afisari)
  2008-06-30 13:52 
Bucurestii, prin ochii si urechile unor straini
Atelier 35 va fi vineri, 4 iulie, de la ora 20.00, gazda vernisajului expozitiei "Bucharest - fragments in a box" a doi tineri artisti germani. Fotograful Greta Hoheisel si artistul audio Norbert Lang au petrecut un an de zile in Bucuresti pentru a studia indeaproape amalgamul constant de sunete ale orasului, franturile de conversatie prinse pe strada, fragmente de sunete produse de masini sau alte zgomote comune capitalei. Patru cutii de lemn, numite...   (465 afisari)
  2008-07-01 20:32 
Artistul Florian Liber expune la cel mai important festival de arte plastice in spatii deschise din Canada
Artistul plastic de origine romana Florian Liber isi va expune opt lucrari la Festivalul International Montreal in Arte, considerat cel mai important festival de arte plastice in spatii deschise din Canada. Festivalul, ajuns la cea de a IX-a editie, se va desfasura in perioada 3 - 6 iulie. Florian Liber este singurul expozant de origine romana la acest festival si va avea un spatiu rezervat...   (187 afisari)
  2008-07-03 15:41 
CRONICA DE FILM: Kung Fu Panda
-- Voci: Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Angelina Jolie. Imagine: Yong Duk Jhun. Regie: Mark Osborne si John Stevenson
Unul din animalele simbol ale Chinei, care, de altfel, a ajuns si mascota jocurilor olimpice de la Beijing, este ursul panda. Cum aceasta tara este patria artelor martiale, era doar o chestiune de timp pana cand producatorii de film vor asocia acest blajin animal cu sporturile de lupta chinezesti. Ideea acestei asocieri nastrusnice a circulat,...   (284 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kosovo - cutia Pandorei (4590 afisari)
 Trei ani de zdranga-zdranga (3039 afisari)
 Portughezii ne dau cu tifla (2341 afisari)
 Republica Moldova ne declara razboi diplomatic (1999 afisari)
 Gaddafi a pus stapanire pe Sena (1895 afisari)
 Statele Unite ale Americii nu vor ataca Iranul intr-un viitor apropiat (540 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03023 sec.