Ziua Logo
  Nr. 4100 de vineri, 30 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
La multi ani, Romanie, oriunde te-ai afla! de Victor RONCEA
-- Prigonirea agresiva a cetatenilor romani din Italia si tratarea romanilor in Europa drept "brate de munca", fiinte umane de mana a doua sau chiar a treia, daca ne gandim si la basarabeni, va fi sarbatorita de acum cu sampanie si in plenul Parlamentului European, odata cu instalarea extremistilor neofascisti maghiari cu pasaport de Romania.
N-ar fi fost oare mai bine ca in locul celor trei agitatori anti-Romania sa vedem romani din Basarabia, daca tot vrem sa ne regasim in Europa Unita?
Presa din Romania a tratat intotdeauna reprezentantii...   (2407 afisari)
     17 comentarii
Orfeu politic de Zoe PETRE
-- "Poate o sa cant la chitara si politicienii din tara mea o sa joace pe ritmurile cantecului meu", declara presedintele Romaniei, multumind pentru elegantul instrument din "lemn sfant de Madagascar" daruit de comunitatea de afaceri spaniola cu care s-a intalnit deunazi. Nu stiu ce vor dansa politicienii, dar poporul, atat de inflacarat invocat de presedinte, n-a prea jucat pe ritmurile lui la balul din 25 noiembrie.
Din cei peste 18.000.000 de posibili alegatori, la alegerile europene au participat la scrutin aproape 5.360.000 de votanti, adica 29,4%, in vreme ce la referendum s-au prezentat doar aproximativ 4.850.000...   (1179 afisari)      5 comentarii
Doi papusari la Londra de Valentin HOSSU LONGIN
-- Ambasada Romaniei in Marea Britanie se afla intr-unul dintre cele mai selecte cartiere londoneze, Belgravia; in apropierea acesteia este sediul Institutului Cultural Roman de la Londra.
La o departare considerabila, in East London, functioneaza o importanta scoala a multiculturalismului, cu elevi provenind din familii de emigranti, Kensington Primary School.
Aici au poposit recent actorii...   (1476 afisari)
     2 comentarii
Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian de Tesu SOLOMOVICI
Acest eveniment istoric s-a petrecut in urma cu exact 60 de ani: Adunarea Generala ONU a votat impartirea Tarii Sfinte, oferind-o evreilor si palestinienilor pe principiul juma-juma. Nici evreii si nici arabii nu au fost multumiti cu decizia ONU, dar la Tel Aviv traia un barbat intelept, profet de felul...   (2757 afisari)      16 comentarii
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Astazi romanii praznuiesc pe Sfantul Apostol Andrei, care, crestinand in secolul I populatiile din sud-estul tarii, i-a conferit Bisericii noastre calitatea de apostolica, ceea ce are o importanta spirituala. E drept ca si legionarii romani, asezati in vestul tarii, au contribuit si ei la crestinarea...   (762 afisari)      3 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversiunea (8344 afisari)
 Mazilita de Basescu (3576 afisari)
 Ciudatul vot din 25 noiembrie (3131 afisari)
 Taxa de prima inmatriculare inapoi (2794 afisari)
 Consecintele unui "Da" evreiesc si ale unui "Nu" palestinian (2757 afisari)
 Noua Dreapta a iesit in strada de 1 Decembrie (1536 afisari)
 Mii de romani au urmarit parada de la Arcul de Triumf (1078 afisari)
 Romania a picat in grupa cu Italia, Franta si Olanda (907 afisari)
 Basescu: Cioroianu are un deficit urias de educatie (717 afisari)
 Miron Cozma este liber (634 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01229 sec.