Ziua Logo
  Nr. 4081 de joi, 8 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
»  
Bruxelles-ul pune lupa pe privatizarile romanesti
-- Comisia Europeana are suspiciuni ca statul a pastrat dreptul de veto la Electrica Muntenia Sud * In "dosarele" Petrom, Daewoo Craiova, Tractorul si Petrotub au fost deja initiate investigatii
Comisia Europeana (CE) a demarat investigatii in privinta acordarii unor ajutoare de stat companiilor care au achizitionat pachetele majoritare de actiuni la Tractorul Brasov, Petrotub Roman si Automobile...   (369 afisari)      1 comentariu
Vienna Insurance Group a preluat Asirom
-- Vienna Insurance Group (VIG) a achizitionat, ieri, un pachet de actiuni reprezentand circa 20,2% din capitalul social al Asirom, pentru aproximativ 29 milioane euro, majorandu-si participatia in actionariatul asiguratorului roman la 50,2%, a anuntat grupul austriac, potrivit Mediafax.
In a doua parte a lunii iulie 2007, VIG a achizitionat de la Interagro 30,51% din titlurile Asirom in urma unei tranzactii de 46,79 milioane de euro. In cursul sedintei bursiere de ieri, un pachet reprezentand...   (242 afisari)
Bucurestenii, cei mai mari restantieri la banci
-- Populatia si firmele din Bucuresti sunt cei mai mari restantieri la banci, cu aproximativ o treime din valoarea creditelor restante raportate la sfarsitul lunii septembrie 2007, potrivit "Comportamentului financiar al populatiei si agentilor economici in profil teritorial - septembrie 2007", publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Valoarea totala a creditelor restante, in lei si valuta, raportate BNR la finele lunii septembrie, se cifreaza la 989,11 milioane lei (echivalent), din care 703,604 milioane lei credite in moneda nationala...   (181 afisari)
Privatizarea IAR Ghimbav va fi reluata
-- Procesul de privatizare a societatii IAR Ghimbav va fi reluat in primul trimestru al anului viitor, prin lansarea unui nou anunt de vanzare, dupa ce negocierile cu Eurocopter Franta au esuat in luna octombrie, deoarece investitorul nu a depus o oferta imbunatatita, transmite Mediafax.
"In primele trei luni ale anului viitor cred ca vom lansa anuntul de privatizare. Sper ca pana la jumatatea anului sa finalizam tranzactia", a declarat vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea...   (171 afisari)
Stiri pe scurt
Defectiune la Reactorul 2
Unitatea 2 (U2) a centralei de la Cernavoda, pusa in functiune la inceputul lunii, s-a oprit automat, ieri, in jurul orei 10:30, din cauza unei defectiuni la un contact electric, si va fi repornita in 36 de ore, a declarat directorul general al Nuclerelectrica, Teodor Chirica. "Unitatea 2 s-a oprit astazi (n.r. - ieri) din cauza unei imperfectiuni la un contact electric", a spus Chirica. El a adaugat ca, in urma opririi reactorului, care furnizeaza circa...   (154 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Disectia (2373 afisari)
 Sapte peste prag (2255 afisari)
 Mai tare ca Pache (2066 afisari)
 Tiganii romani si munca la negru din Italia (1877 afisari)
 Alegerea papilor - se revine la 2/3 (1597 afisari)
 Israelul ar putea ataca Iranul (762 afisari)
 Masinile inmatriculate in Transnistria, interzise pe soselele din Republica Moldova (447 afisari)
 Crima odioasa a lui Mailat si armele biologice ale lui Saddam (412 afisari)
 Traian Basescu a pierdut procesul cu CNCD in cazul "tiganca imputita" (295 afisari)
 Vizita lui Tariceanu la Roma, in presa internationala (258 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01092 sec.