Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Un teatru pentru tinerii de orice varsta
-- Bucurestiul are inca o institutie in care "timpul se masoara cu alt fel de ceasornice"
Teatrul Metropolis s-a deschis oficial in prima zi a acestei luni cu un spectacol special care a reunit scene din premiera "Jazzy Tarot", un recital al actritei Maia Morgenstern, alaturi de muzicianul...   (160 afisari)
Nevoia de Maia
-- Spectatorul bucurestean ale carui capricii si preferinte sunt extrem de diverse, deschide din ce in ce mai des agenda culturala, oprindu-se la ceea ce-i atrage in mod evident atentia.
Asa se face ca am bifat de pe lista ofertelor, o piesa de teatru: "Si caii se impusca, nu-i asa?", pusa in scena de regizoarea Chris Simion, la "Laptaria lui Enache". Amintirea celebrului film realizat...   (331 afisari)
Artisti romani la Bruxelles
-- Incepand de ieri si pana pe 18 noiembrie, la Abbaye de Forest din Bruxelles va fi deschisa o expozitie retrospectiva a cunoscutului sculptor de origine romana Vladimir Kazan.
Expozitia include 60 de sculpturi si basoreliefuri. Vernisajul a avut loc ieri, in prezenta a peste 400 de persoane, reprezentanti ai autoritatilor federale si locale belgiene, ai corpului diplomatic acreditat la Bruxelles, inalti oficiali europeni, personalitati politice, culturale, academice...   (58 afisari)
"Farnesina" la MNAC
Astazi, la ora 18.00, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti va avea loc inaugurarea uneia dintre cele mai prestigioase expozitii de arta italiana contemporana, o selectie de opere apartinand celor mai importanti artisti italieni din a doua jumatate a secolului XX, care face parte din...   (64 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Traditia de barbatie, de generozitate si de romanism a haiducilor (I)
Pe mos Ion Hurduc * 'am cunoscut prin toamna anului 1895, cred ca era sfarsit de septembrie. Ma aflam la crama in tovarasia lui Nicolaie Schiopu, contabilul bunicului meu. A intrat si Ion Hurduc si in pervazul usii boltite am vazut un chip carunt, de peste cincizeci de ani, potrivit la statura, uscativ, cu fata smeada, cu o mica mustata surie, cu niste ochi sclipitori varati in fundul capului,...   (48 afisari)
Stiri pe scurt
Mansarda... pentru Luxemburg
Centrul Cultural Kulturfabrik din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, va gazdui, in perioada 6-10 noiembrie, trei reprezentatii ale piesei "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", de Matei Visniec, pusa in scena de Radu Afrim. Laureat al Premiului UNITER pentru regie in 2006 si 2007, Radu Afrim, unul dintre reprezentantii cei mai de seama ai noii generatii de regizori romani de teatru, pune in scena un text despre ultimele zile ale lui Emil Cioran si despre...   (70 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02076 sec.