Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Festivalul National de Teatru vine cu nume mari
Mult, bogat, socant
-- Cea de-a XVII-a editie a Festivalului National de Teatru incepe astazi, la Sibiu, cu "Faustul" lui Silviu Purcarete, deschiderea oficiala urmand sa aiba loc maine, 3 noiembrie, la Teatrul National din Bucuresti (TNB, Sala Mare), cu un spectacol-eveniment: "Filozofii" celebrului coregraf francez Josef Nadj.
Nascut in fosta Iugoslavie, acum cetatean francez, Nadj a studiat arte plastice si istoria muzicii la Budapesta, a fost elevul lui Marcel Marceau si Etienne Decroux si a lucrat cu Sidonie Rochon, Mark...   (235 afisari)      1 comentariu
Miniaturi persane la Muzeul Satului
In perioada 31 octombrie - 7 noiembrie 2007, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" gazduieste o expozitie de miniatura si caligrafie persana, care cuprinde lucrari realizate de doi artisti iranieni consacrati. La vernisajul expozitiei, ES Hamid Reza Arshadi, ambasadorului Iranului in Romania, a...   (154 afisari)
Lansari cu "Rost"
De la orele 17.00, Asociatia "Rost" organizeaza astazi, la Sala Dalles din Bucuresti, conferinta "Sfintii inchisorilor", in cadrul acesteia fiind programate doua lansari de carte. Este vorba despre volumul "Viata Parintelui Gheorghe Calciu, dupa marturiile sale si ale altora", ingrijit la Sfanta Manastire Diaconesti (Bacau) si aparut, cu o predoslovie de IPS Bartolomeu Valeriu Anania, la Editura Christiana din Bucuresti, si volumul "Sfantul inchisorilor. Marturii despre Valeriu...   (71 afisari)
"Ganditorul" pleaca-n lume
-- La Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) a fost expusa perechea de statuete "Ganditorul de la Hamangia" si "Femeie sezand", care sunt doua simboluri celebre ale Romaniei. Timp de trei luni, publicul le va putea admira, urmand ca la sfarsitul acestei perioade ele sa plece intr-un turneu european.
Valoroasele piese de patrimoniu vor face parte din expozitia "Nasterea unei mari expozitii: A l'aube de l'Europe. Les grandes cultures neolithiques de Roumanie", care prezinta in avanpremiera, 50 dintre...   (237 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Ministrul agriculturii lauda viticultorii romani
"Cu prilejul celei de a doua manifestatiuni viticole organizate pe tot cuprinsul tarii, produsele se prezinta tot mai ingrijite, producatorii colaboreaza tot mai insufletit, iar comerciantii pricep mai bine, ca interesele lor nu vin in conflict cu ale viticultorilor, ci dimpotriva.
Este un semn datator de nadejdi si satisfactiuni pentru acei ce au contribuit in orice chip la inlaturarea treptata a gravei crize viticole,...   (52 afisari)
Stiri pe scurt
Praga la Bucuresti
Ieri, la UNAgaleria a avut loc vernisajul unei expozitii de lucrari, care sunt rezultatul unui experiment... (workshop, experienta, expozitie), organizat de Michal Fronek si Jan Nemecek, profesori la departamentul de Design din cadrul Academiei de Arta, Arhitectura si Design din Praga. In cadrul unui proiect au selectat cinci studenti care au plecat pentru trei saptamani la atelierul de sticlarie Kvetna, unde sunt produse unele dintre cele mai frumoase obiecte...   (56 afisari)
Festivalului National al Teatrului Luni de la Green Hours la a patra editie
  2007-11-02 17:33 
Teatrul independent contraataca
Teatrul Luni de la Green Hours organizeaza, intre 1 si 17 noiembrie, Festivalul national sofft al Teatrului Luni (fNT A Luni), ca reactie la faptul ca teatrul independent nu a fost invitat sa participe la editia din acest an a Festivalului National de Teatru. Manifestarea, care este si o aniversare in avans a zece ani de la infiintarea teatrului independent Luni, pe 1 decembrie, va cuprinde...   (81 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01647 sec.