Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
Lasul de la Cotroceni de Roxana IORDACHE
-- A doua zi dupa ce presedintele tarii ne-a facut de ras, inghitind cu lasitate umilinta administrata de presedintele Ucrainei la Bucuresti, premierul Tariceanu a mai spalat obrazul Romaniei, prin faptul ca n-a tolerat atitudinea oaspetelui de la Palatul Victoria, ci l-a pus la punct. Iar oaspetele a evitat declaratiile de presa bilaterale. Care ar fi reabilitat imaginea Romaniei, sifonata de Ucraina la Cotroceni.
Faptul ca presedintele Romaniei a devenit presul lui Iuscenko risca sa produca efecte negative in planul populatiei. Si atunci, marinarul pompat cu spanac Chivas, 18 ani, a cugetat ca trebuie sa faca o...   (4589 afisari)      32 comentarii
Tacerea mieilor de Zoe PETRE
-- La 26 octombrie 2007, cateva ziare importante - nu toate - confirmau supravegherea multor lideri politici de catre SRI spre informarea presedintelui tarii.
Din surse parlamentare, citate de Mediafax, aflam ca un grup "de evidenta" din cadrul Serviciului Roman de Informatii transmite sefului statului cu regularitate nu doar "comentarii pe marginea presupusei...   (1481 afisari)      4 comentarii
Populismul referendar al domnului Basescu (III) de Adrian SEVERIN
-- Spiritele democratice se intreaba daca in lumea complexa de azi, in care gestiunea intereselor publice reclama o inalta calificare, poporului i se poate cere sa raspunda prin "da" sau "nu" la alte intrebari decat cele referitoare la principiile fundamentale privind organizarea si functionarea societatii?
Dincolo de punerea in discutie a bazelor principiale ale politicii publice singura regula democratica realist aplicabila este aceea a mandatului neimperativ potrivit careia alegatorii indica tintele si...   (662 afisari)      3 comentarii
La o retrospectiva fara icoane... de Valentin HOSSU-LONGIN
-- Dupa o saptamana cu multe evenimente politice si diplomatice, cu hotarari arbitrare, hotii si crime internationale, eu ma voi limita la evocarea pictorului Bradut Covaliu (1924-1991), pornind de la (mini)retrospectiva la a carei inchidere am participat, zilele trecute, in prezenta actritei Annemarie Ittu-Segal, nepoata arhitectului, stabilita din 1974 in Germania.
Nascut la Sinaia, intr-o familie de intelectuali, Bradut a urmat cursurile Academiei de Arte Frumoase din Bucuresti, avandu-l profesor pe Jean Al. Steriadi; dupa numai un an de la inceperea studiilor,...   (415 afisari)
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Putini isi mai amintesc ca acum 50 de ani, prin crearea Institutului de Fizica Atomica, sub conducerea academicianului Horia Hulubei si a echipei sale, Romania a putut sa se afirme prestigios in domeniul fizicii atomice, fiind a opta tara din lume care a dispus de un reactor nuclear de cercetare. Guvernantii...   (623 afisari)      9 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04178 sec.