Ziua Logo
  Nr. 4069 de joi, 25 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Coppola rateaza misterul lui Eliade
-- "Tinerete fara tinerete", un film corect, bine facut, dar care se opreste la mesajul de suprafata
Marti seara a avut loc la Cinema Pro din Bucuresti proiectia de gala a filmului "Tinerete fara tinerete", dupa textul lui Mircea Eliade, in regia lui Francis Ford Coppola (foto), care a fost lansat in...   (903 afisari)      1 comentariu
Grigorescu in sute de ipostaze
Celebrele tablouri "Toamna la Fontainebleau", "Andreescu la Barbizon" (foto), Taranca franceza in vie", "Rosiorul", "Studiu pentru atacul de la Smardan", "Fete lucrand la poarta", dar si unele mai putin cunoscute ("Printul Carol trecand in revista prizonierii turci", realizat intr-o cromatica monocroma,...   (332 afisari)      1 comentariu
Liedul romanesc in traditia europeana
"Cand am luat initiativa crearii acestor manifestari (Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc - n.red.), in 2003, stiam de existenta unui capital urias de cantece sau lieduri ale compozitorilor nostri din ultimele doua secole si-mi dadeam seama ca acestea nu faceau parte din constiinta publica, cu toate ca frumusetea si varietatea lor ar fi justificat din plin acest lucru" - Mariana Nicolesco
Cea de a cincea editie a Festivalului si Concursului...   (393 afisari)
   (65 afisari)
Targul Sf. Dumitru
Maine se deschide la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala targul de Sfantul Dumitru sub genericul "Toamna la Muzeul Satului".
Pana duminica, mesterii populari si producatorii de preparate gastronomice vor fi secondati de folcorul muzical si coregrafic din tara si de peste hotare. Targul se deschide maine la pranz, ziua fiind dedicata aromanilor: ora 13.30 - Corul Institutului Teologic (Bucuresti) * ora 14.00 - momente folclorice cu "Museata Armana" din Mihail Kogalniceanu...   (115 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Romania a expulzat numerosi straini
Numai in perioada 1 - 20 octombrie a.c, Serviciul controlului strainilor din Romania, a expulzat un numar de 28 de straini. Acestia au fost trimisi catre judecatoriile din raza lor de domiciliu spre a le aplica mai intai sanctiunile prevazute atat la legea controlului strainilor de pe teritoriul romanesc, cat si la legea pentru proteguirea muncii indigene. Tot in acest timp Serviciul Controlului Strainilor de pe langa Prefectura...   (76 afisari)
Stiri pe scurt
Zilele Bibliotecii "Carol"
Astazi si maine, se desfasoara la Bucuresti "Zilele Bibliotecii Centrale Universitare <<Carol>>". Aceasta a devenit o traditie in toamna culturala bucuresteana. Evenimentul capata o semnificatie aparte in istoria institutiei pentru ca un alt spatiu al vechii Fundatii Universitare Carol I, si anume Sala Profesorilor, reintra in circuitul public. Zilele Bibliotecii cuprind si un alt moment deosebit: vernisarea portretelor directorilor Bibliotecii, incepand...   (66 afisari)
     1 comentariu
Cronica de film
  2007-10-25 15:56 
Speranta moare ultima (A Mighty Heart)
Distributia: Angelina Jolie, Dan Futterman, Will Patton
Montaj: Peter Christelis
Imagine: Marcel Zyskind
Regie: Michael Winterbottom
---
Cel mai recent film al regizorului britanic Michael Winterbottom este realizat dupa cartea Marianei Pearl, "A mighty Heart". In mare, povestea e deja cunoscuta fiindca in 2002 a fost pe prima pagina a tuturor ziarelor.
La inceputul lui 2002, jurnalistul american Daniel Pearl a mers in Pakistan impreuna...   (140 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul selectionerului Gigi (3506 afisari)
 Un baptist orthodox (3314 afisari)
 Misterul mortii lui Edgar Allan Poe (2855 afisari)
 Constitutia, hartia igienica a presedintelui tarii (2787 afisari)
 Azi e Ziua Regelui (2581 afisari)
 George Bush avertizeaza: Romania, in raza rachetelor iraniene (648 afisari)
 Isteria Elodia: Inarmat, a intrat la un procuror sustinand ca are probe despre caz (465 afisari)
 Surprize, surprize: Basescu s-a dus la lansarea candidatilor PSD pentru euroalegeri (436 afisari)
 AC Milan - Sahtior 4-1 (315 afisari)
 Martirii nasaudeni din secolul al XVIII-lea vor fi canonizati (279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01464 sec.