Ziua Logo
  Nr. 4068 de miercuri, 24 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Doza zilnica de moarte
-- Cine e cu adevarat "in rolul victimei" in spectacolul lui Felix Alexa?
Exista in Romania actori pe care nu-i vezi multa vreme pe scena, pe care-i zaresti in filme si-ti amintesti cu placere si regret cand i-ai vazut ultima oara la teatru. Apoi te-ntalnesti din nou cu ei si-ntelegi...   (331 afisari)
In cautarea lui Freud
-- Astazi, la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti, Ion Vianu va sustine conferinta "Romania fara Freud", eveniment organizat in parteneriat cu Editura Trei, care face parte din seria "Intalniri si (re)intalniri la ICR".
Marginalitatea psihanalizei in cultura autohtona si efectele acestei situari vor fi abordate de pe pozitiile unui cunoscator in profunzime al universului psihoterapeutic din tara: "... Psihanaliza a exercitat...   (205 afisari)      2 comentarii
Inghesuiala mare la "Gaudeamus"
-- Despre Vladimir Epstein, directorul Targului de carte "Gaudeamus" se poate afirma ca are motive sa fie satisfacut.
Ajuns la cea de-a 14-a editie, "Gaudeamus" a capatat si reputatie internationala, astfel ca multe zile inainte de inchiderea inscrierilor, toate locatiile de la parter si de la primul etaj au fost deja...   (281 afisari)
ACTUALE
Rasucelile vietii dlui Neagu Djuvara
O figura aparte de aristocrat al spiritului si nu doar de boier cu acte in toata regula face dl Neagu Djuvara. Contemporanul nostru, dupa ce a fost contemporanul altor doua generatii pe care noi le stim doar din carti, din citite, auzite sau, de ce nu, aproape ca uitam, soptite. Ani in sir am pomenit...   (1153 afisari)      1 comentariu
Romania pentru polonezi
Teatrul "Fani Tardini" din Galati participa zilele acestea la Festivalul International de Teatru din Poznan, organizat de Teatr Polski, festival dedicat anul acesta necunoscutilor din apropiere. Sunt invitate spectacole din Germania, Ungaria, Turcia si Romania. Reprezentatia cu "Zuckerfrei/Fuck you Eu.ro.Pa!" de Nicoleta Esinencu (regia Alexandru Berceanu), a carui prezenta in Polonia este sprijinita de Institutul Cultural Roman din Varsovia, a avut loc ieri.
Pe 20 octombrie...   (81 afisari)
Stiri pe scurt
Imaginatie si blocaje
Ieri, a avut loc la Ceainaria Carturesti lansarea cartii "Despre idei & blocaje" de Horia Roman Patapievici, aparuta la Editura Humanitas, eveniment la care a fost prezent si autorul. "Intr-o lume in care prea putini mai stiu sa asculte si altceva decat sunetul propriei voci si in care nimeni nu pare dispus sa cedeze la argument ori sa pretuiasca buna - credinta, sper ca prezenta carte sa poata aduce un moment de calm al discutiei si de seninatate a valorilor",...   (74 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tortionara (3336 afisari)
 Elodia si Traian Basescu (2658 afisari)
 Hitler, la Curtea Suprema (2634 afisari)
 Referendum absurd (2213 afisari)
 Victor Piturca: "Hagi patat, Sandu vinovat!" (2099 afisari)
 Ne asteapta o iarna blanda, cu zapada si temperaturi ridicate (1375 afisari)
 Italia: Politia din Padova a arestat 29 de romani (460 afisari)
 Basescu ar putea primi 1.800 de hectare in baza testamentului unui logofat (403 afisari)
 Italienii vor sa-i convingem pe romi sa nu mai paraseasca Romania (400 afisari)
 Armata turca a intrat in nordul Irakului (340 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01235 sec.