Ziua Logo
  Nr. 4066 de luni, 22 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Turcia are motivul pentru intrarea in Irak
-- Cabinetul de la Ankara s-a reunit ieri in sedinta de urgenta, dupa ce insurgenti kurzi au ucis, in noaptea de sambata spre duminica, cel putin 12 militari turci, in timpul confruntarilor de granita turco - irakiana.
De asemenea, rebelii kurzi sustin ca au luat mai multi ostatici din randul soldatilor turci, dar informatia nu a fost confirmata de Ankara. Turcia are astfel motivul sa intre in Irak in urmarirea teroristilor...   (776 afisari)      3 comentarii
Campania vesela
Lansarea candidatilor pentru scrutinul europarlamentar a dat ocazia liderilor de partide sa-si expuna cele mai noi idei de campanie, dar si cele mai aprige dorinte. De altfel, febra euroalegerilor a trezit in mintea politicienilor pofte dintre cele mai diverse: de la razbunare, la legume.
Geoana are...   (384 afisari)
     1 comentariu
Stiri pe scurt
Rezultat intarziat al alegerilor din Polonia
Polonezii s-au prezentat ieri la urne pentru a-i alege pe membrii noului parlament, scrutinul anticipat fiind considerat un test pentru politica gemenilor conservatori Lech si Jaroslaw Kaczynski. Un ultim sondaj de opinie indica faptul ca liberalii din Platforma Civica (PO) a lui Donald Tusk au un avans de 17% in fata conservatorilor din formatiunea Lege si Justitie (PiS) a fratilor Kaczynski. Polonezii vor reinnoi astfel cele doua camere...   (202 afisari)
Documentul pune capat blocajului din 2005 cand francezii si olandezii au respins Constitutia Europeana
  2007-10-19 15:33 
Uniunea Europeana are Tratat de Reforma
Sefii de state si de guverne din Uniunea Europeana, reuniti la Lisabona, au convenit, joi noapte, asupra formei finale a Tratatului de Reforma, care va inlocui vechiul tratat constitutional, respins in urma cu doi ani de Franta si Olanda. Pentru a intra in vigoare, tratatul trebuie semnat si ratificat de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, acest...   (131 afisari)
Donald Tusk: Electoratul polonez a semnalat ca e nevoie de o schimbare
  2007-10-22 12:04 
Opozitia liberala a castigat alegerile din Polonia
Infrangere zdobitoare pentru conservatorii aflati la guvernare si victorie fara precedent a liberalilor din Platforma Civica, in urma scutinului de ieri din Polonia. Dupa numararea a peste 70% din voturile exprimate in alegerile parlamentare anticipate, Platforma Civica (PO), principalul partid de opozitie din Polonia, obtine peste 41% din voturi. Partidul Legii si Dreptatii...   (156 afisari)      1 comentariu
  2007-10-22 13:13 
Romani expulzati din Genova in baza unei directive europene
Pentru prima data, in Genova, 20 de romani, printre care infractori si prostituate, vor fi expulzati, in baza directivei europene ce prevede posibilitatea repatrierii cetatenilor comunitari, din motive de ordin public si dificultati de integrare, relateaza presa italiana. Potrivit site-ului IlSecoloXIX.it, cei 20 de romani vizati de decretul de expulzare, semnat de prefectul Genovei, Giuseppe Romano, vor fi predati in custoria reprezentantilor...   (161 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctoratele de la Sorbona nu-s bune de nimic (sic!) (3625 afisari)
 Gigi a cazut pe prag (3252 afisari)
 Sub focul talibanilor (2760 afisari)
 Geoana se-ntoarce ca sa plece. Cine ii va lua locul? (2685 afisari)
 Consecintele razboiului mondial antiterorist (1887 afisari)
 Cioaca ramane in libertate (640 afisari)
 Basescu le-a cerut iertare in tiganeste unor supravietuitori ai Holocaustului (303 afisari)
 Dosarul Rompetrol, trimis la DIICOT (212 afisari)
 Caderi spectaculoase pe burse (180 afisari)
 Istanbul: Proteste de strada dupa capturarea soldatilor turci (179 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01139 sec.