Ziua Logo
  Nr. 4063 de joi, 18 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
»  
Alte suspiciuni legate de fosta Securitate de Ion Bogdan LEFTER
-- Doua episoade recente. Alegerea noului patriarh, mai intai. Ocazie cu care se vorbeste insistent despre legaturile pe care unii dintre candidati le-ar fi avut cu fosta Securitate comunista: inalti prelati care, pe vremea vechiului regim, cand cetatenilor obisnuiti nu li se permitea sa calatoreasca in strainatate, au circulat frecvent, au facut studii in Occident, au coordonat sau au inspectat parohiile romanesti din exil. Cel mai varstnic a apucat si epoca de dinainte de al doilea razboi mondial, cand a facut parte din miscarea legionara, dupa care a trecut prin puscariile comuniste, apoi a intrat si el in tiparul calatoriilor privilegiate in Vest. CNSAS ii verifica pe candidati, cu stiutele scandaluri insotitoare: respectivii sunt chemati la audieri, unii se prezinta, altii refuza si protesteaza, in presa apar informatii, zvonuri, speculatii, diatribe, pamflete impotriva fie a inaltilor ierarhi, fie a CNSAS, care n-ar avea a se baga in cestiuni atat de sfinte.
   (1185 afisari)      5 comentarii
Moscheea sovietica din Bucuresti de Dan CIACHIR
-- In urma cu doua luni, "Jurnalul national" a consacrat un scurt documentar Casei Scanteii si geneza acestei cladiri, care coboara pana in anul 1952. Mi-am amintit de documentarul respectiv in aceste frumoase zile de octombrie, intrucat pe o asemenea vreme am calatorit de mai multe ori cu avionul la Tulcea, in toamna lui 1975. Circula pe aceasta ruta ultimul YL 14, un avion subrezit, cenusiu, cu un rand de doua scaune pe dreapta si unul singur in stanga. Nu pot uita cum, pe aeroportul din Tulcea, inainte de plecarea spre Bucuresti, mecanicul a decapotat unul dintre cele doua motoare si i-a aplicat cateva baroase zdravene de parca repara o batoza sau tractor. Apoi, a acoperit motorul; am decolat peste cateva minute.
   (2563 afisari)      7 comentarii
Pacatele arhiepiscopului Andrei Andreicut de Gabriel ANDREESCU
-- Recent, arhiepiscopul Albei si Muresului, Andrei Andreicut s-a bucurat de un frumos portret plasat la pagina de editoriale a Ziua: "om de tenacitate duhovniceasca si fermitate ortodoxa", ierarh autentic a carui marturisire "exclude rabatul", aflat care va sa zica "pe lista de asteptare a lui Dumnezeu". Iata insa ca in luna septembrie 2007, membrii Colegiului CNSAS si-ar fi facut "pacat mare cu arhiepiscopul Andrei", calificandu-l colaborator al politiei politice comuniste. A semnat sub constrangere un angajament dar, zice generosul sau avocat, "de aici si pana la politie politica e cale lunga".
   (1539 afisari)      10 comentarii
Liberalii de Timis se dezic de prefect de Lia Lucia EPURE
-- Desi imaginea Guvernului se deterioreaza din motivele mult prea vehiculate in ultima vreme (cazul Remes si altele), liberalii de Timis se afla acum, paradoxal, pe valul de crestere de imagine. De ce "paradoxal"? Pentru ca o lunga perioada de timp personalitatea locala a PNL a fost umbrita de actiunile unor liberali, care au incercat sa conduca partidul intr-o maniera dictatoriala sau, mai grav, au fost subiectul unor intamplari care nu le-au facut onoare. Asta in cazul in care mai speram ca ar exista oameni de onoare in politica.
   (636 afisari)      2 comentarii
La judecata zilei de Constantin BALACEANU-STOLNICI
Generalul Berthelot spunea candva tatalui meu ca este uimit de ingeniozitatea cu care romanii gasesc cele mai neasteptate solutii pentru a iesi din impas. Asa s-a intamplat si acum, pentru a ocoli abuziva taxa de inmatriculare a automobilelor, mentinuta, pentru motive usor de inteles, impotriva intereselor...   (795 afisari)      4 comentarii
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hagi-Becali, razboi penibil (3455 afisari)
 Moscheea sovietica din Bucuresti (2563 afisari)
 Patru trandafiri si un FSN (2381 afisari)
 Masina de vot (2197 afisari)
 Putin vrea canal intre Marea Caspica si Marea Neagra (2047 afisari)
 Diplomat roman, acuzat de colaborare cu Securitatea (395 afisari)
 Aradeanul Victor Faur recunoaste ca a accesat serverele NASA (391 afisari)
 Muresan: S-a incercat lichidarea mea fizica (337 afisari)
 O bacterie rezistenta la antibiotice alerteaza SUA (227 afisari)
 S-a dezbracat pentru o casa (221 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01265 sec.