Ziua Logo
  Nr. 4062 de miercuri, 17 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
»  
Putin la Teheran, avioanele rusesti deasupra Marii Negre
-- Presedintele rus Vladimir Putin si-a inceput ieri vizita istorica in Iran, prima a unui lider de la Kremlin dupa ce Stalin a fost prezent la Teheran in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Mai mult, Putin a tinut sa fie prezent la summitul sefilor de stat din zona Marii Caspice, sfidand informatiile privind punerea la cale a unui atentat la adresa sa.
Deschiderea summitului de la Teheran a coincis cu o operatiune militara a Rusiei. Aproximativ zece aeronave ale aviatiei strategice ruse au efectuat ieri misiuni de zbor deasupra oceanelor Arctic, Atlantic...   (2120 afisari)      7 comentarii
Coalitie portocalie 2 la Kiev
-- Partidele prooccidentale ucrainene, care au castigat la limita alegerile legislative de luna trecuta, au incheiat un acord privind formarea unei majoritati parlamentare postelectorale si a unui nou Guvern.
Fostul premier Iulia Timosenko, demisa de presedintele Victor Iuscenko in 2005, dupa doar sapte luni de mandat, pe fondul unor rivalitati si al luptei pentru putere, are acum toate sansele sa revina in...   (394 afisari)
Noi atacuri in presa din Albion la adresa imigrantilor
  2007-10-17 14:03 
Marea Britanie ar putea ridica restrictiile impuse romanilor si bulgarilor
De bine ce Ministerul britanic al Muncii a anuntat astazi ca ar putea reevalua interdictia impusa muncitorilor romani si bulgari la finele anului in curs, Opozitia pretinde ca imigratia duce, printre altele, de la cresterea criminalitatii la cea a pretului locuintelor. Tot e bine ca nu mai suntem acuzati de unele tabloide engleze ca ii imbolnavim de SIDA. Motivul determinant...   (158 afisari)
Se redeschide lupta pentru Polul Sud
  2007-10-17 14:47 
Britanicii revendica un milion de metri patrati din Antarctica
Dupa disputa americano-canadiana-rusa pentru suveranitatatea Polului Nord, Marea Britanie a decis revendicarea, pentru exploatare, a peste un milion de metri patrati in largul coastelor Antarcticii. Masura se inscrie printre eforturile britanicilor de a-si asigura noi resurse de petrol si gaze, in conditiile in care cele actuale se vor diminua considerabil in deceniile urmatoare. Potrivit The...   (153 afisari)
  2007-10-17 16:34 
O grupare paramilitara ameninta ca va prelua controlul in Kosovo
Organizatia paramilitara Armata Nationala Albaneza (ANA) a amenintat ca va prelua controlul asupra partii de nord a provinciei Kosovo, relateaza postul de radio B92, in pagina electronica. Gruparea a precizat ca va lua aceasta initiativa "in cazul in care KFOR (Forta NATO din Kosovo), UNMIK (Misiunea ONU in Kosovo), politia din Kosovo si Corpul de Protectie din Kosovo nu vor face acest lucru pana la 1 noiembrie". Gafur Adili, identificat...   (111 afisari)
Guvernul primeste doua cartonase galbene de la Bruxelles
  2007-10-17 16:40 
Romania risca sanctiuni pentru incalcarea directivelor Uniunii Europene
Sanctiunile Bruxelles-ului la adresa Romaniei se inmultesc. Astazi, Comisia Europeana a anuntat initierea procedurii de infringement (incalcare a prevederilor Tratatului UE) impotriva tarii noastre, acuzata ca nu a respectat o directiva UE in domeniul biodiversitatii. Si tot astazi CE a avertizat Romania pentru ca nu a comunicat transpunerea unei directive in transporturi....   (126 afisari)      1 comentariu
Pretul petrolului a depasit 88 de dolari barilul
  2007-10-17 18:56 
Parlamentul turc a aprobat interventia militara in Irak
Parlamentul turc a aprobat, cu o majoritate covarsitoare, o motiune care autorizeaza desfasurarea de operatiuni militare in nordul Irakului impotriva rebelilor kurzi. Vicepremierul Cemil Cicek a insistat totusi asupra faptului ca orice interventie militara in Irak va avea ca unica tinta PKK, care lupta din 1984 impotriva puterii centrale din Turcia, si ca Ankara nu are nici o pretentie teritoriala...   (232 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vaticanul dezvaluie secretele Templierilor (6069 afisari)
 Aparitie-minune a Papei Ioan Paul al II-lea (4844 afisari)
 Inginerii Mircea Badea si Dan Diaconescu (4606 afisari)
 Hagi il face praf pe Gigi (2813 afisari)
 Fericiti cei cu dosarul ars (2725 afisari)
 Parlamentul turc a aprobat interventia militara in Irak (232 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Petru Nica (223 afisari)
 Claudiu Saftoiu, amendat de agentii rutieri (168 afisari)
 Marea Britanie ar putea ridica restrictiile impuse romanilor si bulgarilor (158 afisari)
 Britanicii revendica un milion de metri patrati din Antarctica (153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01209 sec.