Ziua Logo
  Nr. 4062 de miercuri, 17 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Doua ore de dramatic si grotesc, pe o partitura dificila si solicitanta
"Elizaveta Bam", o opera excelenta
-- In urma cu un an, urmaream cu uimire si incantare, la Teatrul "Bulandra", prima opera semnata de Irinel Anghel pornind de la textul atat de special al piesei "Elizaveta Bam" de Daniil Harms, socant, tensionat, uneori naucitor, ceva intre su-realism si teatru absurd "avant la lettre", dar captivant de la primele replici pana la caderea cortinei finale.
Un spectacol unitar, dens, ingenios, regizat de Alexandru Tocilescu, in scenografia inspirata, perfect "acordata" unui asemenea discurs (Dragos Buhagiar), cu actori excelenti care s-au dovedit a fi si...   (221 afisari)
Desenul de la Aman la Peltz
-- Cu un titlu generos si incitant, "Desenul romanesc de la Theodor Aman la Tia Peltz", la Galeria "Eleusis" din Iasi s-a deschis o expozitie "de zile mari", cu girul si stradania lui Pavel Susara si a curatorului-amfitrion Emil Stratan. Nume de prima importanta din plastica romaneasca au putut fi admirate de iubitorii de arte din Iasi.
Nimic nu poate rivaliza cu frumusetea unui desen. El este pentru artist stare de gratie, tensiune si relaxare, libertate si descatusare, reper si motivatie, tipat si bucurie. Pornind de la crochiul auster...   (368 afisari)      1 comentariu
Viva Opera!
Opera Nationala Bucuresti (ONB) va participa, alaturi de Opera de Stat din Viena si Academia Baroca din Ambronay, la maratonul muzical intitulat Gala de Opera, in cadrul Programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana.
In pregatirea acestui eveniment, conducerea ONB a organizat la Bucuresti, in luna...   (114 afisari)
Cinematografia romaneasca pe val budapestan
-- Institutul Cultural Roman (ICR) din Budapesta aduce la cinema Urania intre 16 si 21 octombrie, in cadrul Saptamanii Filmului Romanesc la Budapesta, filmele cele mai bine cotate.
Cu Palme d'Or la Cannes castigat in 2007 de regizorul Cristian Mungiu se implineste un sir de semne bune care incepe in lungmetraj cu Liviu Ciulei, castigatorul sufragiilor canneze in 1965 cu regia la...   (121 afisari)
Stiri pe scurt
"Ego" de Kinofest
Prima editie a Festivalului International de Film Digital Kinofest s-a incheiat, trei filme fiind premiate. Pentru cea mai buna animatie, premiul a revenit filmului "Ego" (Franta), cel mai bun film de fictiune a fost "Maquina" (Spania), cel mai bun micromovie "Colorful eu" (Ungaria). 15 ore de proiectii de filme, peste 700 de spectatori, 200 de filme, 3 concerte live si 2 sali de proiectii (dintre care una cu 7 ecrane de proiectii simultane), acesta este bilantul...   (81 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Vaticanul dezvaluie secretele Templierilor (6069 afisari)
 Aparitie-minune a Papei Ioan Paul al II-lea (4844 afisari)
 Inginerii Mircea Badea si Dan Diaconescu (4606 afisari)
 Hagi il face praf pe Gigi (2813 afisari)
 Fericiti cei cu dosarul ars (2725 afisari)
 Parlamentul turc a aprobat interventia militara in Irak (232 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Petru Nica (223 afisari)
 Claudiu Saftoiu, amendat de agentii rutieri (168 afisari)
 Marea Britanie ar putea ridica restrictiile impuse romanilor si bulgarilor (158 afisari)
 Britanicii revendica un milion de metri patrati din Antarctica (153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01223 sec.