Ziua Logo
  Nr. 4061 de marti, 16 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Festivalul de la Timisoara se orienteaza spre teatrul nou
Dramaturgia in "Elevator"
-- Juriul editiei a XIII-a a Festivalului Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara (care s-a incheiat vineri seara), compus din Theodora Herghelegiu (regizoare), Andras Lorant (coregraf), Zoltan Lovas (actor), Elena Martonos Manole (teatrolog), Radu Macrinici (dramaturg), Mihaela Michailov (critic de teatru) si Victor Scoradet (critic de teatru) au acordat Premiul pentru cel mai bun spectacol montarii "Ionesco - cinci piese scurte" de Eugene Ionesco (regia Alexandru Dabija), Teatrul Odeon Bucuresti.
Cel mai bun actor a fost desemnat Virgil Aioanei pentru rolul sau din "Sado-Maso Blues Bar" de Maria Manolescu, Teatrul Foarte Mic, Bucuresti, iar cea mai buna actrita, Tabea Bettin pentru Mady din "Kebab"...   (257 afisari)
Despre Noul Testament cu parintele Teofil Paraian
-- Parintele Arhimandrit Teofil Paraian duhovnicul Manastirii "Brancoveanu" din Sambata de Sus, judetul Brasov va sustine astazi la Craiova, la ora 17.30, o conferinta cu tema "Cunostinte de si din Noul Testament". Evenimentul va avea loc la Casa Studentilor, iar intrarea este libera.
Parintele Teofil Paraian duhovnicul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, s-a nascut (1929) intr-o familie de plugari din satul Toparcea, din apropierea Sibiului. Viitorul monah Teofil (Ioan dupa...   (780 afisari)      3 comentarii
Bacaul la Bucuresti
De ieri si pana pe 21 octombrie, Teatrul Municipal Bacovia din Bacau este in turneu in Capitala cu opt dintre spectacolele sale recente.
Toate spectacolele vor fi jucate la Teatrul Nottara: azi, ora 19,30, Sala mare-"Mizantropica", de Theo Herghelegiu, regia Dan Tudor; maine, ora 19,30, Sala mare -...   (86 afisari)
Atelier de creativitate la MTR
Incepand de azi, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti va functiona (marti, miercuri, joi, vineri, de la 10.00 la 14.00) Atelierul de creativitate, destinat copiilor intre opt si 18 ani. Cei care se vor inscrie (021-317.96.59) vor vizita muzeul, vor desena, picta, modela, audia povesti ilustrate, povesti inventate, vor invata arta cusutului, a croitului, vor dezlega tainele teatrului de papusi, iar elevii mai mari pot urma un curs foto. (L.D.)   (41 afisari)
"Revizorul" - 4:6
Spectacolul "Revizorul" de Gogol, in regia lui Horatiu Malaele, a obtinut la cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru JoakimInterFest, patru premii importante din cele sase puse in joc: Premiul pentru cel mai bun spectacol, premiul pentru cea mai buna regie (Horatiu Malaele), Premiul...   (191 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
Necesitatea inarmarii artileriei romane (II)
Pentru a se avea toate felurile de artilerie impuse de razboiul modern, se pot face sacrificii financiare in acest sens, incat sa putem face fata in caz de razboi si sa nu devenim tinta de batjocura a inamicului. Artileria noastra, care in trecut a stabilit in mod ireprosabil nu numai armamentele sale, dar si pe ale celorlalte arme, au dovedit din plin o cultura tehnica superioara, iar cei care le-au manevrat o dibacie...   (83 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Cantores Minores la Bucuresti
Maine, la ora 18.00, la Muzeul National "George Enescu" din Bucuresti, va avea loc un concert extraordinar sustinut de corul de camera polonez Cantores Minores. Evenimentul este organizat de Institutul Polonez din Bucuresti. Corul de camera Cantores Minores Wratislavienses a fost fondat de Edmund Kajdasz in anul 1966, pentru a marca un mileniu de atestare a statului polonez. Ansamblul a sustinut deja peste 1800 de concerte (dintre care aprox. 400 pentru...   (97 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sarea iodata favorizeaza cancerul (6443 afisari)
 Jurnalist cu de-a sila (3487 afisari)
 PF Teoctist avea un nodul la plamani (3481 afisari)
 Scutul lui Stolojan (2710 afisari)
 Lucratura de la Cotroceni si prostia care nu doare (2636 afisari)
 Interdictia de intrare in Moldova a romanilor, data de prima sau a doua persoana in stat (454 afisari)
 Putin ii da unda verde Iranului pentru dezvoltarea programului nuclear (415 afisari)
 Remes, suspendat din partid (327 afisari)
 Castelul Bran, locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume (250 afisari)
 Seful diplomatiei de peste Prut: Romania ingradeste posibilitatea cetatenilor Moldovei de a calatori in UE (243 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02182 sec.