Ziua Logo
  Nr. 4058 de vineri, 12 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Marele premiu pentru literatura pleaca in Anglia, la Doris Lessing
Cel mai varstnic laureat Nobel
-- De ieri, listei de laureate a Premiului Nobel pentru Literatura li se adauga britanica Doris Lessing (88 de ani) care este, totodata si cea mai varstnica detinatoare a celei mai inalte distinctii intr-ale scrisului, de la Theodor Mommsen, la 85 de ani, in 1902.
Comitetul Nobel a ales sa recompenseze "povestitoarea epica a experientei feminine, care, cu scepticism, ardoare si forta vizionara analizeaza o civilizatie divizata", preciza comunicatul Academiei suedeze...   (334 afisari)      1 comentariu
Faust deschide stagiunea la ONB
Opera Nationala din Bucuresti deschide duminica stagiunea cu spectacolul "Faust" pe care Catalin Ionescu Arbore, directorul institutiei, il considera un "varf" al acestei stagiuni. "Faust este, dupa parerea mea, unul dintre titlurile cele mai iubite dintre cele de opera. Este ofertant din toate punctele de vedere, atat pentru cei care vin si asculta, cat si pentru cantareti", a declarat joi, intr-o conferinta de presa Catalin Ionescu-Arbore care este si scenograful...   (94 afisari)
Avant-jazz
-- Pare incredibil, dar in nici o perioada a anului nu am detectat o atat de mare densitate a evenimentelor spectaculare in domeniul jazz-ului, ca in perioada 11-14 octombrie.
Intr-adevar, in acest rastimp se deruleaza la Sibiu, in Pavilionul 2007, cea de a treia editie a Festivalului International de Muzica Contemporana "Jazz and more", organizat de Asociatia Culturala "Interzone"...   (144 afisari)
"Gemenii" de la Masca
Teatrul Masca deschide astazi cea de-a treia stagiune, la ora 20.30, cu premiera "Gemenii" (foto), o comedie venetiana montata de regizorul Michele Modesto Casarin, premiat cu "Leul de Aur" la Bienala de la Venetia. El le ofera bucurestenilor prilejul de a vedea o comedie montata in cel mai pur stil...   (107 afisari)
Stiri pe scurt
Zamfir la Izmir
Miercuri, Gheorghe Zamfir a sustinut in Turcia, la Izmir, un concert extraordinar, in deschiderea "Saptamanii culturale romano-turce", organizata de Consulatul General al Romaniei la Izmir si a stagiunii muzicale de toamna a Orchestrei Simfonice de Stat din localitate. Organizarea concertului extraordinar are o semnificatie deosebita din perspectiva raporturilor culturale actuale dintre Romania si Zona Egeeana, precum si o contributie importanta pentru aprofundarea...   (62 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sursa si dovada (3877 afisari)
 Suspectul nr. 1 (2676 afisari)
 Impuscat mortal de politistii pe care i-a injunghiat (1915 afisari)
 Si ministri corupti, si politie politica (1865 afisari)
 Von Bismarck, contele cocaina (1625 afisari)
 Presedintele Nicolas Sarkozy, pregatit pentru viata de celibatar (493 afisari)
 Noi inregistrari din dosarul Remes, postate pe Internet (451 afisari)
 Comisia de etica a TVR ii va audia pe Alexandru Sassu si pe Rodica Culcer (192 afisari)
 "Garda Ungara" anti-romaneasca isi ingroasa randurile (185 afisari)
 Putin ameninta cu retragerea Rusiei din Tratatul pentru Fortele Nucleare Intermediare (172 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01118 sec.