Ziua Logo
  Nr. 4057 de joi, 11 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
Regina Olga
-- Teatrul Metropolis o sarbatoreste pe "actrita anului" cu "Peste cu mazare"
La Teatrul Metropolis din Bucuresti, o mare actrita isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. Si a ales sa vina acum pe scena, ca regizoare si protagonista, cu un spectacol al carui text Ana Maria Bamberger...   (651 afisari)      1 comentariu
Ardealul canta jazz
-- Daca, de ieri, clujenii au parte de "Transilvania Jazz Festival" (10-14 octombrie), sibienilor li se va oferi "Jazz and more", incepand de azi si tot pana duminica.
Norocosi, ardelenii se pot delecta, timp de patru zile, cu muzica de jazz in interpretarea unora dintre cei mai buni interpreti. Cea de a treia editie a Festivalului International "Jazz and more" va fi...   (134 afisari)
Icoana, intre traditie si avangarda
-- "Icoana intr-adevar cade din cer; daca nu ne este data de Sus, nu apare deloc" - Jerzy Nowosielski Fascinat de traditia picturii de icoane in contextul culturii occidentale, Jerzy Nowosielski (n. 1923 in Cracovia) - unul dintre cei mai importanti pictori contemporani polonezi - propune, prin numeroasele sale lucrari, abordari inedite in arta iconografica.
Realizata de Galeria de Arta "Castelul Principilor" din Walbrzych (Polonia), expozitia gandita de artistul Michal Bogucki vizeaza tema icoanei prezentata intr-un mod novator, cu evidentierea unor premise...   (274 afisari)
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Preotii jura sa respecte Constitutia (II)
El a declarat la aceasta conferinta, ca nu mai are nimic comun cu cei a caror politica nefasta n'o ghicise, cu "doctrinele violentei". "Rup orice legatura, a zis el, cu cei care pregatesc crimele urzite in umbra! Protestez cu toata constiinta mea de pazitor al bisericei si a sufletelor curate, impotriva metodelor care pot pravali Romania in cele mai mari nenorociri, si chiar atrage asupra ei urgia lui Dumnezeu. Raman pe...   (38 afisari)
Stiri pe scurt
Grigorescu la Academie
Astazi, la ora 10.00, la Sala Ronda a Bibliotecii Academiei Romane se va deschide expozitia comemorativa "Nicolae Grigorescu, permanenta a culturii romanesti", la care vor lua cuvantul Dan Grigorescu si Ion Salisteanu, membri corespondenti ai Academiei Romane. Printre cei care vor sustine conferinte se numara acad. Marius Sala, Dan Haulica, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, Silviu Angelescu etc.
Iar la ora 12.00, in...   (66 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lucratura (4898 afisari)
 Traian si procurorii politici (3792 afisari)
 Marturisirile unui criminal in serie (2644 afisari)
 Pacatul CNSAS cu Arhiepiscopul Andrei (2548 afisari)
 Chipul lui Tutankamon (2415 afisari)
  Ministrul Decebal Traian Remes a demisionat (631 afisari)
 Rodica Culcer: Sassu ne-a spus ieri ca, daca avem asemenea imagini, nu putem sa nu le dam (565 afisari)
 Un baiat de 15 ani din Chisinau a angajat un asasin ca sa-i ucida parintii (413 afisari)
 Basescu: Guvernul vrea sa desfiinteze DNA (319 afisari)
 Vin ninsorile! (281 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01166 sec.