Ziua Logo
  Nr. 4056 de miercuri, 10 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
»  
"Tiganiada" romano-ceha ruleaza pe marile ecrane
Jean Constantin se jura ca nu fura
In cinematografele din Romania a avut saptamana trecuta premiera coproductia romana-ceha "Roming", un film care, de la premiera de anul trecut din Cehia, s-a aflat in topul preferintelor spectatorilor, participand si la festivaluri internationale precum cel de la Toronto unde s-a facut remarcat. Tributar...   (977 afisari)      1 comentariu
Codex muzical baroc
-- La Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei va avea loc astazi, la ora 19.30, cel de-al treilea concert din cadrul Stagiunii de Muzica Veche, "Codex Caioni, Muzica baroca din Transilvania la rascrucea dintre Europa si Orient", sustinut de Ansamblul XVIII-21, dirijor Jean Christophe Frisch.
Spectacolul are la baza o carte de partituri gasita miraculos in zidul unei manastiri din Transilvania, in 1988, numita Codex Caioni dupa numele unui organist franciscan care, timp de treizeci de ani a...   (138 afisari)
La "Maraton", ca la Maraton
-- "Maratonul poetic" de la Sibiu anuntat de-acum 2-3 luni era pana zilele trecute doar o sintagma incitanta care, cel putin pentru protagonistii lui insemna asteptarea unei viitoare intalniri emotionante.
Ambitionand sa cuprinda in programul lui peste 80 de autori in cate o citire de 10 minute din scrisul propriu, fiecare, si, adaugand la acest unic regal poetic si cateva nume dinafara tarii, "maratonul"...   (109 afisari)
Shalom, domnule Sebastian!
-- "As fi fericit sa stiu ca un om, un singur om, a gasit o consolare citindu-ma, ca unuia singur l-am ajutat sa-si lamureasca drumul, dar nu cred ca voi avea aceasta bucurie", ii marturisea Sebastian unui reporter, la 27 iunie 1937.
De cativa ani incepuse sa tina un jurnal. Un document sfasietor destinat acestui posibil cititor. Sapte decenii mai tarziu, la Teatrul National din Bucuresti, Nico Nitai, un fost elev al lui Mihail Sebastian,...   (766 afisari)      1 comentariu
Ziua Holocaustului din Romania
Data de 9 octombrie, destinata a marca "Ziua Holocaustului din Romania", a avut anul acesta o infatisare speciala. Dr. Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER), si ing. Osy Lazar, presedintele Comunitatii Evreilor din Bucuresti, impreuna cu Israel Sabag, directorul noului Centru Cultural "Joint" au decis sa iasa din tiparul cu care obisnuisera lumea evreiasca si sa marcheze evenimentul printr-un spectacol itinerant, prezentat...   (147 afisari)      1 comentariu
Stiri pe scurt
Zilele muzicii
Cea de a cincea editie a Zilelor muzicii "Musica Coronensis 2007" se va derula, in perioada 10-14 octombrie, la Brasov. Evenimentul incepe cu o seara de lied si lirica ce prezinta opere ale autorilor si compozitorilor originari din Romania si, in particular, din Transilvania. Urmeaza concerte corale si simfonice ale Filarmonicii din Brasov, corurile Bach din Sibiu si Brasov, concerte pentru orga si violoncel si un concert festiv cu ansamblul de alamuri Romanian Brass...   (77 afisari)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Asasinarea lui JFK - varianta Pacepa (5129 afisari)
 Basescu, alt esec (3831 afisari)
 Spioni de ultima generatie (3493 afisari)
 Jos vaginele, sus nebunii! (3073 afisari)
 Reteaua Bordei (2240 afisari)
 TVR a difuzat inregistrarea video cu Remes si Muresan (469 afisari)
 Razboiul vizelor dintre Moldova si Romania, in atentia organizatiilor internationale (424 afisari)
 Ucraina baga si electricitate pe Insula Serpilor (400 afisari)
 Viteze mai mari pe drumurile patriei (262 afisari)
 Intalnirea dintre Sarkozy si Putin, intre subiecte sensibile si destindere (242 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01155 sec.